Connect with us

sport

ZLATNA MEDALJA ZA SRBIJU: Emilija osvojila Evropsko prvenstvo u karateu!

Published

on

Кaratisti Crvene zvezde Emilija Antanasijević i Aljoša Petrović okitili su se medaljama na Evropskom prvenstvu u Кatovicama u Poljskoj.

Emilija i Aljoša su ujedno bili jedini predstavnici Srbije na Evropskom prvenstvu u tradicionalnom karateu u svim stilovima.

Emilija je u izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji osvojila 1. mesto i zlatnu medalju u katama. Naša karatistkinja je i u borbama bila sjajna i osvojila je 2. mesto i srebrno odličje. Aljoša Petrović i Emilija Antanasijević su učestvovali i u takmičenju embu (prikaz karate veštine) gde su timskim radom došli do 3. mesta i bronzane medalje.

– Što se moje, juniorske, kategorije tiče, najveći zadatak su mi zadale protivnice iz Poljske, Rumunije, Ukrajine i Češke, jer iz tih država dolaze takmičarke koje su među najkvalitetnijim karatistkinjama u Evropi. To me nije obeshrabrilo i sprečilo da u katama pobedim svaki meč rezultatom 5:0 i osvojim zlato, a u borbama srebro. Nastupila sam i U embu timu, sa Aljošom Petrovićem gde smo osvojili bronzu. Aljoša je ovoga puta, zbog povrede, ostao samo na jednoj, ali ne i najmanje vrednoj medalji. Zajedno smo je osvojili u toj timskoj kategoriji – istakla je Emilija Antanasijević.

Emilija i Aljoša su već dugo članovi našeg Кarate kluba i sa najznačajnijih takmičenja u Srbiji, Evropi, pa i sveta donose medalje i pronose slavu imena Crvene zvezde.

– Ovo je uspeh svih nas, trenera Igora Gajića, Srbije, pa i karatea čiju smo istoriju upotpunili, baš kao i Crvene zvezde pod čijim se imenom takmičimo mnogo godina, jer jedno tako veliko ime, upravo to i zaslužuje – velike rezultate – poručila je Emilija.

Sportsko društvo Crvena zvezda iskreno čestita Emiliji i Aljoši, njihovom treneru Igoru Gajiću, kao i menadžmentu Кarate kluba Crvena zvezda na izuzetnim rezultatima i želi puno sreće i uspeha na budućim takmičenjima.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Crvena Zvezda
Foto: Crvena Zvezda

Advertisement