Chicago
82°
Sunny
6:47 am6:32 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 5mph SE
Humidity: 50%
Pressure: 30.25"Hg
UV index: 5
MonTueWed
81/63°F
82/68°F
81/64°F

Published 2 years ago

By admin

NAJLEPŠA SLIKA IZ TAKOVA: Srbija dobila 143 podoficira, oni su bedem naše zemlje!(FOTO)

Ako je država jaka koliko i njena vojska, onda Srbija nema razloga za brigu. U janačkom Takovu, na mestu odakle se započelo sa postavljenjem temelja moderne srpske države održana je promocija još jedne generacije podoficira, pa je Vojska Srbije od danas bogatija za 143 hrabra i časna pojedinca koji će, kako kažu, sa ponosom braniti grb i zastavu svoje zemlje.

“Biti podoficir je velika čast, ali i izazov. U izboru mog budućeg poziva presudna je bila ljubav prema otadžbini. Ovom danu prethodio je dug i težak put, ali kad je cilj odbrana države onda ništa nije teško. Mnogo truda i odricanja bilo je potrebno da bi stajali na ovom mestu, ali učinićemo sve da sačuvamo slobodu i utičemo na buduće generacije. Našu vojsku oduvek krasi junaštvo i herojstvo i nije nam žao da naše živote damo za Srbiju i da odgovorimo svakom izazovu”, izjavila je za RINU Ivana Novaković.

Promociji nove generacije srpskih podoficira u Takovu prisustvovao je i ministar odbrane u Vladi RS, Nebojša Stefanović, koji je naglasio koliko je važna veza između srpskog naroda i vojske.

“Sa ponosom danas stojim ovde pred vama na ovom istorijskom mestu. U Takovu je počelo stvaranje moderne srpske vojske, odavde je krenuo boj za slobodu i nezavisnost. Ovo je sveto mesto. Danas Srbija gradi jaku vojsku ne da bismo nekog napadali, već da bismo svoje zaštitili”, izjavio je Stefanović i obratio se budućim podoficirima:

“Biti pripadnik Vojske Srbije mogu samo posebni ljudi, srčani i heroji. Vi ste dokaz da Srbija ima takve ljude i da ima ko da je štiti. Vi ste ti koji su danas povereni životi mladih vojnika i koje ćete voditi. Svojim napornim radom zaslužili ste da budete unapređeni u podoficrski čin. Na vama je da budete hrabri i čestiti. Narod od vas očekuje da u ovim teškim vremenima budete najtvrđi bedem svakom ko se usudi da pomisli da ugrozi suverinitet i teritorijalni integritet. U Srbiji se zna šta znači biti vojnik i nositi vojničku uniformu”, rekao je minsitar odbrane.

U prvi podoficorski čin danas je promovisano 110 polaznika 18. klase Osnovnog kursa za podoficire, a nosilac njihovog usavršavanja je bio Centar za obuku i usavršavanje “Milunka Savić”. U čin vodnika se unapređuje 33 učenika 48. klase Srednje stručne vojne škole “1300 kaplara”. Кroz Centar za oboku i usavršavanje za 11 godina prošlo je preko 5500 lica.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE