Connect with us

Srbija

ŽENA ZVANA HRABROST: Zar da mene od 180 cm ubije kancer od 3 centimetra?!

Published

on

Danas se obeležava Nacionali dan borbe protiv raka dojke, na taj način se podstiče još veća pažnja javnosti na raspostranjenost ove maligne bolesti i na značaj unapređenja informisanosti žena o važnosti preventivnih pregleda i njenom ranom otkrivanju. Ivana Pajović iz Čačka na svojoj koži osetila je koliko je borba sa opakom bolešću teška, ali da je iz nje moguće izaći kao pobednik.

„Кad su mi rekli dijagnozu moj ceo svet se srušio. Prvo što pomislite da vas više nema i da je došao kraj. Ali to nije tako i to nije samo fraza. Plakala sam danima i onda odlučil da se borim. Rekla sam sebi da kao žena od 1.80 neću dospustiti da me uništi nešto veličine 3,5 centimetra, koliki je bio kancer u mom telu. I tako je moja borba za ono što je najvažnije počela, a u pitanju je život i tada zaista nemate šta da izgubite“, kaže Ivana za RINU.

Ivana nije imala genetsku predispoziciju za dobijanje kancera, ali je shvatila kako su nagomilani stres, konstantna briga i hipersenzibilnost uticali da se teško razboli. Кad je započela terapiju okrenula je poptuno drugi list i sebe po prvi put stavila na prvo mesto.

Gde će im duša? 😢

Posted by Serbian Times on Saturday, March 20, 2021

„Borba je preteška, ali poraz nije dozvoljen. Promenila sam svoj život i navike iz korena. Najveća podrška u svemu tome bila je moja majka. Nakon što sam imala pet operacija i uspela da se donekle izborim sa kancerom dojke, prošlog proleća konstatovan mi je i kancer mekog tkiva, sarkom. Nisam mogla da dozvolim da izgubim nogu i da se na jednoj nozi borim sa dva kancera“, rekla je Ivana.

Od ključnog značaja je preventiva i redovan odlazak kod doktora na mamografske preglede, jer izlčečenje je moguće ukoliko se bolest otkrije na vreme.

„Apelujem na sve žene i devojke da i na namjanju promenu na dojkama reaguju i da redovno vrše samopreglede, ali i preglede kod lekara. Ne mora svaka borba biti teška kao moja, ukoliko reagujete na vreme možete proći i lakšim putem“, poručuje ova hrabra Čačanka.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement