Chicago
66°
Rain Shower
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph SE
Humidity: 82%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 0
TueWedThu
70/61°F
66/61°F
66/59°F

Published 3 years ago

By admin

OGLASILA SE BAKA KOJOJ SU OTIMALI UNUKA Marko preplašen vikao: “Bako ne daj nas, neće nas razdvojiti”!

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak kako radnici Centra za socijalni rad pokušavaju da oduzmu unučiće Marka (14) i Marijane (10) od njihove bake Ljiljane D. (58), oglasila se pomenuta žena koja je i dalje potresena zbog svega što se desilo.

Baka Ljiljana u razgovoru za portal Nova.rs kaže da joj je unuk i dalje uplašen da će radnici Centra u svakom trenutku ponovo zakucati na njihova vrati i samo govori: “Bako, molim te, ne daj me radnicima”.

Baka Ljiljana D., koja je invalid i hoda u kolicima, ističe da deca imaju traume od svega što su preživeli, ali i da će se za svoje unuke boriti do kraja.

“Imam povećan pritisak, aritmiju sam dobila od radnika Centra za socijalni rad. Deca su istraumirana od svega što se desilo. I dalje strahuju da će radnici doći da ih vode, uplašeni su, vrata su i sada zaključana. Sve vreme gledaju na prozor, čim prođe automobil, viču: “Bato, evo su, dolazi Centar! Bako ne daj nas, neće nas razdvojiti!””, priča Ljiljana za naš portal.

Kako navodi, ona je dosad u više navrata tražila pomoć od Centra za socijalni rad u izdržavanja deca, a dodaje i da je podnela zahtev za usvajanja.

“Ja sam ih tužila već, nebrojano puta sam tražila svoja prava, jednokratku pomoć, novac za lekove, kolica da mi kupe, dečiji dodatak – ništa nisu učinili. Pa, deci ni zdravstvene knjižice nisu obezbedili! U subotu je dolazila ona Ružica, radnica Centra koja, koja je deci privremeni staratelj, da Marka vodi kod lekara. Zamislite, prvo su mi dete povredili, uznemirili, a onda dolaze da ga vode kod doktora zbog modrica koje je po rukama zadobilo od njih. Pa to nema nigde”, ističe baka.

U razgovoru za naš portal ističe da su deca bez majke ostala još 2018. godine, kada je Ljiljanina snaja umrla od karcinoma. Neko vreme su bili kod druge bake, a potom, već nekih godinu i po dana, žive sa njom. Tvrdi i da deca imaju sve što im je neophodno za život, te da ne razume zašto Centar za socijalni rad hoće da joj, kako kaže, otme decu.

https://www.facebook.com/serbiantimes/posts/755934888394858

“Moj sin jeste bio jednom prilikom nasilan i od tada deca nisu kod njega. S vremena na vreme dođe na kratko da ih poseti, čuje se sa njima, ali nije nasilan prema njima, niti bih ja tako nešto dozvolila. On živi sa drugom ženom svoj život. Deca kod mene sada imaju sve, dobri su đaci, međutim Centar od kada se sve to dešavalo vrši pritisak i želi da mi oduzme unuke”, priča Ljiljana i dodaje:

“Nisu deci obezbedili ni zdravstvenu knjižicu, ni dečiji dodatak, a hoće da mi ih oduzmu! Deca neće kod njih, plaše se, sve vreme su u strahu. Marko im je rekao: “Ja sam vama ne idem, hoću kod bake, samo u baku imam poverenje”, međutim, ne vredi. Vukli su ga i povredili. Zaključao se u kupatilo, a radnice nogama krenule da lupaju, kako bi otvorile. Razvalili su mi vrata! Marko izlazi iz kupatila, sav preplašen i viče: “Bako, ne daj me, molim te””, kaže Ljiljana, koja je još uvek potresena zbog svega što se desilo.

Ističe i da će se boriti za unuke do kraja.

“Rekla sam im da sam uz njih i da ću se boriti do poslednje kapi krvi! Samo neka jedu, spavaju i ne sekiraju se. Oni su mali, ne smeju da imaju traume. Ja ću, dok sam živa, biti uz njih”, kaže Ljiljana i dodaje:

“Sve imamo, samo hoćemo mir, da deca nemaju traume, da mi ih niko ne otima, vuče, maltretira. Iz Centra su mi rekli: “Dolazićemo svakog dana, spavaćemo ovde”, a ušli su u kuću bez maski. Još mi je radnica Centra zatvorila vrata od ulaza, da ne izađem sa kolicima napolje i pozovem policiju”, navodi ova žena.

Baka Ljiljana ističe i da je zahvalna svim ljudima koji su im poslali pomoć i koji ih zovu da pitaju kako su. Takođe, zahvalna je i komšijama, koji su došli da im pruže podršku.

Podsetimo, nedavno je na društvenim mrežama osvanuo snimak iz okoline Blaca na kom radnice iz Centra za socijalni rad pokušavaju da odvedu dečaka od bake, a on se otima, potresao je mnoge. Povodom snimka oglasilo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i osudilo postupanje radnica prema deci iz ove porodice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

https://www.instagram.com/p/CMiFDxvn5Ak/?utm_source=ig_web_copy_link

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter@pavlebihali

YOU MAY LIKE