Connect with us

Srbija

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA MENJAJU IZGLED NASELJA IZ PAKLA: Stanari “Vojvode Vlahovića” se sami organizovali, sade, čiste i grade pravu oazu (FOTO)

Published

on

Grupa entuzijasta u svoje privatno vreme i ličnim sredstvima učinila je da naselje bude lepše, uređenije, zelenije i sa više osmeha stanara, posebno dece

Beogradsko naselje Vojvode Vlahović, zbog manjka infrastukture i privatnog vlasništva parcela na kome je većim delom izgrađeno, do skoro se nazivalo mestom iz pakla. Tako bi i ostalo da se stanovnici naselje u blizini okretnice 26. nisu sami organizovali i učinili ga funkcionalnim, lepšim i prijatnijim mestom za život.

GRAĐANI SREMČICE UZELI STVAR U SVOJE RUKE: Rešili da vrate život u Rakinu baru, krenuli od čišćenja i krčenja rastinja (FOTO)

NAPOKON IMAJU IGRALIŠTE: Deca sada mogu da se igraju

Oni su ozbiljno shvatili da jedino dela govore sama za sebe, pa su sa reči i prisutnosti na društvenim mrežama, prešli na akciju.

Grupa entuzijasta u svoje privatno vreme i ličnim sredstvima učinila je da naselje bude lepše, uređenije, zelenije i sa više osmeha stanara, posebno dece.

TRADICONALNA SADNJA DRVEĆA: Za zelenije naselje

“Tradicionalno organizujemo akcije čišćenja, sadnje drveća, nedavno smo izgradili igralište sa dečjim mobilijarom, a u planu je da se napravi park za starije građane i fudbalski teren, a od opštine Zvezdara dobili su pomoć u uređenju trotoara, ulica, ulične rasvete i kontejnera”, rekli su zadovoljni i vredni građani, inicijatore lokalne akcije.

SVE SE MOŽE KAD SE KOMŠIJE SLOŽE: Vojvode Vlahovića dobilo neophodnu infrastrukturu

Dodaju da su im na raspolaganbju uvek i dobre komšije i preduzetnici, a kako bi priča bila kompletnija pozivaju i ostale institucije, opštinu Voždovac, grad Beograd i nadležne sekretarijate da im se pridruže.

USKORO NIČE I TEREN: Njivu će zameniti fudbalsko igralište

Napominju da će se sledeća akcija čišćenja održati 4 aprila, kao i da je u pripremi peticija čiji je cilj da se ubrza obećana izgradnja osnovne škole u naselju.

TEKST: Serbian Times FOTO: Moje nasilje

Advertisement