Chicago, IL
68°
Partly Cloudy
6:28 am5:37 pm CST
Feels like: 68°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 63%
Pressure: 29.36"Hg
UV index: 3
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
68°F
66°F
64°F
63°F
WedThuFriSatSun
32°F / 21°F
46°F / 34°F
52°F / 37°F
61°F / 46°F
64°F / 52°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

VUČIĆ STIGAO U RAŠKU NA SASTANAK SA SRBIMA SA KiM: Čeka nas duga noć!

Predsednik Aleksandar Vučić nalazi se u kasarni “Stefan Nemanja” u Raški gde razgovora sa Srbima sa Kosova i Metohije.

Vučić je na početku sastanka rekao da se očekuje da Dejan Pantić svakog časa stigne svojoj kući. Predsednik je naglasio da će saslušati svakoga ko želi da kaže nešto i da je zbog sastanka otkazao sve obaveze.

Celu noć sam spreman da slušam i da odgovaram. Dobro znam sa kojim se problemima i nepravdama suočavate ove godine. Nikada se nisu tako ponašali do dolaska Kurtija na vlast – rekao je Vučić.

Snežana iz Nerodimlja, koja se posle izbeglištva vratila na KiM jer je želela da zasnuje porodicu u Kosovskoj Mitrovici, zamolila je Vučića da obezbedi mir.

Molimo vas za mir i da se potrudite da ostanemo na svojim ognjištima – rekla je Snežana.

Predsednik je potom podsetio da je Priština uskraćivala Srbima osnovna ljudska prava i da Albance Zapad nikada nije osudio za to.

To je ponižavajuće za nas. Za sve koji su priznali nezavisno Kosovo mi smo remetilački faktor. Barikade su dovele do toga da se neka reč čuje o pravima Srba. Ovaj rezultat koji smo dobili nikada ne bismo imali da ljudi nisu izašli na barikade. Videli ste danas ovu histeričnu reakciju Kurtija nakon odluke suda o Dejanu Pantiću – kazao je Vučić.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Vučić kaže da su male verovatnoće danas da dobijemo pomoć i podršku od nekoga.

Srbi sa KiM tražili su prema našim saznanjima dodatno vreme da razgovaraju sa Srbima na barikadama i očekuje se njihov dolazak u kasarnu “Stefan Nemanja” na razgovor s predsednikom.

Vučić će ih čekati koliko god bude bilo potrebno, a očekuje se da će razgovori trajati i tokom noći.

Biće duga i teška noć. Ne mislim da je danas bio loš dan. Velike su stvari kad možete da vidite suprugu i decu radosne jer mogu da zagrle muža i oca. Razumem srpski narod na KiM. Nikada neće biti zadovoljni, ja to razumem, nezadovoljni su svojom pozicijom, jer ne znaju u kojoj “državi” žive. Očekujemo da dođu sa zahtevima za Srbiju i mene. Videćemo da li će prihvatiti da uklone barikade. Danas smo dobili prvi put nešto što je izvor prava. Ne može biti prisustva prištinskih snaga na severu KiM bez dozvole Srba. Celu noć smo se borili da barikade ostanu u tekstu – rekao je Vučić pre sastanka.

Predsednik je rekao da ne postoji alternativa sem da verujemo zapadnom predlogu.

Šta je alternativa? Da se poubijamo sa svima? Ovo je prvi put da se nismo sklanjali i da se nismo pomerili. Nije nam valjda cilj da ne sačuvamo mir? Ali ja ću prihvatiti svaku odluku. Moj posao je da se borim za Srba sa KiM i uvek sam bio uz njih. Kosovo je Srbija i oni su moja braća i sestre. Spreman sam da odgovorim na sva pitanja – rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da su mu spremili “vojničku pidžamu sa učkurima” za slučaj da mora da ostane da spava.

Razgovorima će prisustvovati i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

POVEZANE TEME:

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Patrijarhu Porfiriju zabranjeno da uoči Božića uđe na Kosovo!

VUČIĆ NAREDIO MINISTRU: Vojska Srbije u najvišem stepenu borbene gotovosti

PRIŠTINA PISALA BRISELU: Traže od EU “mere protiv Srbije”!

Izvor: Kurir.rs
Foto: Kurir.rs

YOU MAY LIKE