Connect with us

Amerika

VLASNIK TVITERA O CENZURI: Trampov nalog je samo početak, ovo će potrajati još dugo vremena (VIDEO)

Published

on

„Trenutno smo fokusirani na jedan Tviter nalog (onaj Donalda Trampa), ali ovo će biti mnogo veće od jednog naloga i trajaće još mnogo vremena…“, kaže u snimljenom razgovoru Džek Dorsi, vlasnik Tvitera, društvene mreže na kojoj je prošle nedelje ugašen nalog predsednika SAD Donalda Trampa, a zatim i njegovih najbližih saradnika, kao i mnogih koji ga podržavaju.

“Narednih nekoliko nedelja, pre i posle inaguracije (Džoa Bajdena), mi možemo da očekujemo i treba da budemo spremni. Tako da, fokus je trenutno na jednom profilu i tome kako je on vezan za realno svetsko nasilje, ali takođe mi moramo da mislimo u mnogo dužem periodu o tome kojom dinamikom će to da se nastavi.”, kaže u nastavku Dorsi, a zatim ide njegovo predviđanje o tome koliko će zabrane i cenzure na njegovoj društvenoj mreži trajati.

“Ja ne verujem da će ovo nestati uskoro, trenutno se bavimo QAnon-om kao jednim primerom za mnogo širi pristup koji treba da primenimo i da idemo znatno dublje. Tim ima mnogo posla i fokusira se na određene stvari, ali mi takođe moramo da im damo prostora i podrške da se fokusiraju na mnogo širu sliku. Jer ovo neće otići tek tako. Sjedinjene Američke Države su ekstremno podeljene i naša platforma to pokazuje svaki dan, a naš posao je da obezbedimo integritet te komunikacije i uradfimo štra možemo da budemo sigurni da niko ne bude povređen u tome. I to je “boja” koju mi hoćemo da obezbedimo, kaže u ovom razgovoru Džek Dorsi.

Sudeći po njegovim rečima, na društvenim mrežama čekaju nas prilično tmurna vremena, sa mnogo cenzure i blokiranih naloga.

Tekst: A.K. VIDEO: Rumble

Advertisement