Connect with us

Dijaspora

SESTRA UBIJENOG MILANA (25) IZ FILADELFIJE: Bio je najljubaznija osoba na svetu, ovo je strašno! (VIDEO)

Published

on

“Bio je najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno”, kaže Jelena Lončar(27), sestra ubijenog Milana Lončara (25), koji je sinoć ubijen u Filadelfiji dok je šetao psa u blizini svoje kuće.

Dan nakon što je njen brat smrtno pogođen, Jelena je sedela ispred svog doma u četvrti Brueritaun, plačući i još uvek u neverici držeći i mazeći Milanovog psa.

Milan Lončar (25) upucan je sredu kada su mu, tokom očiglednog pokušaja pljačke, prišla dva muškarca. Na nadzornom video snimku se vidi kako mu je jedan muškarac stavioo pištolj na prsa, dok je drugi prišao iza njega i posezao mu za džepove, rekao je glavni inspektor Scott Smal. Ispaljen je jedan hitac, a muškarci su potom pobegli.

Lončar je proglašen mrtvim pola sata kasnije u Univerzitetskoj bolnici Templ.

Detektivi za ubistva bili su u četvrtak u susedstvu u potrazi za još video snimaka sa nadzorom. Policija nije prijavila hapšenje.

„Bio je nesebičan je, stalno se smešio, tako harizmatičan i ljubazan“, kaže Jelena Lončar, koja je živela nekoliko blokova od svog brata, ali sada planira da se iseli iz grada.

UVEK NASMEJAN: Jelena i Milan Lončar snimljeni nedavno

Odrasli su u Vejnu i išli u srednju školu Conestoga. Lončar je diplomirao inžinjerstvo na Temple 2019. godine i radio je za jednu kompaniju za građevinski menadžment, kaže njegova porodica.

Lončarovi ključevi od stana i mobilni telefon ostali su na mestu pucnjave, a novčanik je pronađen u njegovoj kući.

„Ne znam da li je bio praćen. Ne znam da li su znali koga će da opljačkaju “, kaže Jelena Lončar. „Ako šeta svog psa, zašto bi imao tonu novca kod sebe? Ne razumem.”

RASPISANA NAGRADA: Dvojica ubica snimljeni neposredno po zločinu

Njihova majka, Emi Lounsberi, opisala je kako je preživela telefonski poziv koji je stigao od policije.

„Voljeni slatki dečak tek započinje svoj život. Njegova devojka planirala je da se preseli kod njega uskoro, zaposlio se pre godinu dana, sve je išlo dobro za njega“, rekla je.

Dan posle ubistva Milanov stric Nikola Lončar (66) gledao je mrlje krvi na trotoaru i policijskom kredom ucrtano mesto gde je nađena čaura. Neko je u blizini stavio upaljenu sveću.

„Bio je vrlo učtiv. Mislim da se nikada ne bi potukao ni sa kim“, rekao je stric.

Milanova majka Emi poslala je danas tekstualnu poruku članu porodice: „I dalje želim dugme za premotavanje stvarnog sveta…Samo ovaj put.”

BEZDUŠNE UBICE: Kamere snimile dvojicu afro-Amerikanaca koji su počinili ubistvo

Svako ko ima detalje o pucnjavi treba da kontaktira policiju na telefon 215-686-TIPS (8477) ili e-poštu tips@phillipolice.com. Raspisana je i nagrada od 20.000 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude.

Izvor/Photo: Philadelphia Inquirer / Heather Khalifa

Advertisement