Connect with us

Amerika

BAJDENOV PLAN: Masovna vakcinacija, 2 triliona za COVID program, 400 dolara za nezaposlene

Published

on

Izabrani američki predsednik Džo Bajden najavio je danas program svoje vlade za prvih 100 dana. U njemu je najviše vremena (i novca) posvetio za borbu protiv pandemije Covid 19, za koju planira da izdvoji neverovatnih 2 triliona dolara.

“Borba protiv pandemije biće naš glavni zadatak. U tom smislu najviše nade polažemo na masovnu vakcinaciju, za koju ćemo obezbediti dovoljan broj vakcina”, istakao je Bajden u svom obraćanju naciji preko TV ekrana.

On je takođe najavio da će najvećem broju američkim građana (onima koji se kvalifikuju) isplatiti ostatak od 1.400$ koliko je ostalo da se isplati po planu koji je još uvek aktuelni predsednik Donald Tramp izdejstvovao, nakon što je mešovita demokratsko-republikanska komisija u Kongresu predložila da ta pomoć bude samo 600 dolara.

Ono što će obradovati nezaposlene u SAD jeste da je Bajden obećao da će povećati nedeljna davanja sa 300 na 400 dolara.

“Povećaćemo minimalni dohodak na federalnom nivou na 15$ po satu i povećati dečiji dodatak na 3.000$ godišnje po detetu.”, istakao je Bajden.

Značajne stavke u programu novog kabineta koji bi trebao da krene sa radom posle 20. januara jeste i produženje roka za iseljenje u slučaju neplaćanja kirije za stanove i kuće, kao i moratorijum na oduzimanje imovine na koju se ne plaćaju redovno kreditne obaveze.

Izvor: Agencije Foto: Youtube

Advertisement