Chicago, IL
54°
Clear
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 54°F
Wind: 5mph S
Humidity: 83%
Pressure: 29.92"Hg
UV index: 0
7 am8 am9 am10 am11 am
54°F
55°F
57°F
59°F
63°F
TueWedThuFriSat
43°F / 37°F
45°F / 36°F
48°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 2 years ago

By admin

VIŠE OD SVEŠTENIKA: Pop osnovao vajber grupu pa učinio neverovatna dela i nahranio mnoga gladna usta! (FOTO)

Da društvene mreže mogu da budu itekako korisne najbolje dokazuje viber grupa Dobri Samarjanin iz Ivanjice koja je osnovna pre tačno šest godina i za to vreme nahranila je, obukla, ali i pod siguran krov nad glavom uselila na stotine ljudi.

Grupu je pokrenuo sveštenik Siniša Nikitović koji je pomalo zaboravljenu humanost stavio na prvo mesto i tako uspeo da pokrene i mnoge druge da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise, poručujući samo jedno – niste sami!

“Od jedne male skupine ljudi izrasli smo u grupu za koju su mnogi čuli, a ono što najbolje govori o nama jeste mnogo uspešnih akcija u proteklih pet godina. Meni, kao svešteniku, je bila misija da svima koji su u toj grupi, usadim u srca težnju prema milosrđu jer upravo jedino u milosrđu ne bi trebalo da imamo granicu”, izjavio je za RINU ovaj humani čovek.

Nisu stali ni u vreme epidemije korona virusa, već su baš tada radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Кulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara, kao i malom Dragoslavu koga je upoznala cela Srbija, obezbedili su krov nad glavom i na tome neće stati.

“Širite ljubav i dobra dela, jer dobro se uvek dobrim vrati. Ništa mi nije teško kada je reč o mom narodu. Sve ću učiniti da žive bolje. Sveštenik mora da brine o svom narodu, da vodi računa od čega će oni da žive. Ja sam taj koji u takvim situacijama treba da zaštiti narod, i evo to nam je uspelo “, kaže Siniša.

Zbog svojih dobrih dela poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je dobio i nagradu opštine Ivanjica.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

YOU MAY LIKE