Connect with us

sport

VILANDER ZAPANJEN: Imamo novu verziju Đokovića, bolju od svih prethodnih!

Published

on

Najveći teniski stručnjaci prepuni su komplimenata na igru i pobedu Novaka Đokovića u finalu Australijan opena.

Mats Vilander, trostruki grand slem šampion, u kolumni za “Ekip” izneo je impresije o, kako je rekao, unapređenoj verziji Novaka Đokovića.

Glavna lekcija u finalu je za mene skromnost koju je Novak pokazao. Pre meča sebi je rekao, ‘OK, ovaj momak Danil igra ekstremno dobro i neću biti u stanju da izađem iz toga ako se budem borio od pozadi, u tom ritmu, kao što sam bio u stanju da drugima proteklih godina. Pokušaću da variram, da lomim ritam, igram slajjs, idem napred, da budem slobodniji na forhendu i servisu’. U stvari, dobili smo novu verziju Đokovića, onom koji je bliži liniji, kreativniji, to je verzija koju ćemo viđati sve češće. Bio je i efikasniji u karijeri, ali danas je bolji, kompletniji kao teniser. Medvedev je u poslednjih nekoliko meseci bio igrač koji ga je naterao da shvati da ne može da nastavi da igra kao ranije, koji mu je pokazao da polako stari. I Novak je frustraciju pretvorio u izazov, pomislio, ‘počeću da pravim drugačije stvari‘”, kaže Vilander.

Mats je otkrio još neke bitne detalje koje se ne mogu tako česti čuti.

Boris Beker mi je pričao, da kada mu je on bio trener, mladi igrači su priželjkivali više da igraju protiv Novaka, pre nego sa Rafom ili Rodžerom, ne zato što su mislili da imaju veće šanse da pobede, već što su znali da će lopte koje im on šalje biti čistije, sa manje varijacija i da će tako imati veće izglede da igraju svoj najbolji tenis. Novak je napredovao u tom smislu da povredi protivnika, to mora da ga čini raspoloženim. Zamišljam kako se Medvedev osećao smanjenim na terenu. To je veliki udarac za mlade ljude. Mislili su da je prilika tu, a Novak je sve to skršio nemilosrdno“, dodao je Vilander.

On je ubeđen da je broj jedan u stanju da odigra još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

Mislim da se njemu nikud ne žuri. Vidi gde je Rodžer sa 39 godina, tako da misli da ima bar tri ili četiri dobre sezone pred sobom, možda i najbolje u karijeri. Pomerio se unapred u takmičarskom smislu i sada se više koncentriše na tenis i tu trku za titulu GOAT“, zaključio je Šveđanin.

Izvor: B92.net Foto: Djoker Nole

Advertisement