Connect with us

Amerika

VICEGUVERNER TEKSASA: Nagrada od milion dolara za dokaze o krađi izbora!

Published

on

Viceguverner Teksasa Den Patrik javno je objavio da nudi nagradu do milion dolara svima koji pruže informacije koje bi dovele do hapšenja i osude za prevaru na predsedničkim izborima 2020. godine.

Svrha ponude je da “podstakne, ohrabri i nagradi” ljude koji se jave sa izveštajima o prevarama sa glasanjem. Svako ko pruži dokaze koji dovode do osuđujuće presude dobiće najmanje 25.000 dolara, koje uplaćuje Patrikov fond za predizborne kampanje, izvestio je Texas Tribune.

“Podržavam napore predsednika Trampa da otkrije prevaru na predsedničkim izborima i njegovu posvećenost da osigura da se prebroja svaki zakoniti glas i odbaci svaki nelegalni”, rekao je Patrik.

“Potraga predsednika Trampa za istinom o krađi izbora nije samo bitna za određivanje ishoda glasanja, već je i ključna kako bi se naša demokratija održala i kako bi se vratila vera u buduće izbore”, dodao je.

Predsednik Donald Tramp odbio je da prizna rezultate predsedničkih izbora i pobedu bivšeg potpredsednika Džoa Bsajdena. Trampov tim uložio je nekoliko žalbi s ciljem osporavanja rezulta izbora u nekoliko saveznih država.

Mnogi republikanci su podržali napore predsednika da ospori izbore, ali Patrik je prvi i do sada jedini koji je ponudio novčanu nagradu za dokaze o prevari. Patrik je optužio demokrate za “izazivanje sumnje” u pogledu legitimiteta izbora.

“Demokrate nemaju koga da krive do sami sebe za izazivanje sumnje u glasanje”, rekao je Patrik i dodao: “Sprečavanje republikanskih posmatrača da prate prebrojavanje glasova u više država, u nekim slučajevima blokiranje uvida u tabele, promene izbornih zakona u državama u poslednjem trenutku, ignorisanje roka za glasanje i prihvatanje glasačkih listića danima nakon izbora, ignorisanje poštanskog datuma i provere potpisa, neizdavanje potvrde da su glasački listići poslati ljudima koji su živi ili žive u državi, a glasačke mašine koje brinu više od jedne decenije tek pokreću ozbiljna pitanja”.

„Ovaj nedostatak transparentnosti naveo je mnoge da veruju da konačni rezultat nije tačan u državama u kojima je pobednik određen vrlo malim procentom glasova”, zaključio je Patrik.

Patrikova je pomenuo i tri primera nedavnih hapšenja zbog izbornih zločina, uključujući socijalnog radnika u Teksasu, koji je navodno registrovao 67 štićenika iz staračkog doma da glasaju bez njihovog pristanka. Izborni zvaničnici u desetinama država širom zemlje kažu da ne postoje dokazi o široko rasprostranjeni prevari na nivou koji bi mogao promeniti rezultate izbora.

Viceguverner je takođe kritikovao druge države zbog kašnjenja u brojanju glasačkih listića, rekavši da “kašnjenje u brojanju glasačkih listića u drugim državama nameće još pitanja o glasačkim prevarama i potencijalnim greškama”.

“Кada se saberu svi legalni glasovi i odbace svi ilegalni glasovi, onda Amerika može imati veći nivo poverenja u izborni proces”, rekao je Patrik.

“Predsednik Tramp je u potpunosti u pravu što sledi svaki navod o prevarama i nepravilnostima, baš kao što je to uradio i Al Gor 2000. To pravo ima svaki kandidat za javnu funkciju. Moj cilj je da obezbedim da, bez obzira na ishod, svaki Amerikanac veruje u naš izborni proces i našu demokratiju”, istako je Patrik.

Izvor: The Blaze
Foto: Printscreen YouTube / Houston Public Media

Advertisement