Connect with us

aktuelno

VEST KOJU SMO SVI ČEKALI: Mali Oliver primio najskuplji lek na svetu koji će mu spasiti život!

Published

on

Mali Oliver Pal Gajodi, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, primio je najskuplji lek na svetu.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu posvećenom ovom malom borcu, Oliver je primio Zolgensma gensku terapiju i sve je proteklo bez komplikacija i on se oseća dobro.

Jednogodišnji dečak iz Bajmoka prethodno je otišao u Budimpeštu gde je bilo planirano da primi Zolgensmu, najskuplji lek na svetu koji leči spinalnu mišićnu atrofiju. Tada se njegova majka Timea na Fejsbuku zahvalila svim ljudima dobre volje koji su se uključili u humanitarnu akciju da pomognu njenom sinu.

“Dragi prijatelji! Da li nam verujete da smo mi još uvek u neverici da smo prikupili sredstva za Zolgensmu i to uz vašu pomoć! Svakog dana osećamo neizmernu zahvalnost što ste poslali Olivera, borili se svim srcem za njegov lek! Ja kao njegova mama želela bih da vam se još jednom zahvalim za ono što ste učinili za našu porodicu! Neizmerno hvala svima vama koji ste odvojili za jednu poruku i za bezbroj poruka, i za uplatu, i za nagradne igre, i za licitacije, i za bazare”, napisala je Oliverova majka.

Oliver Pal Gajodi boluje od spinalne mišićne atrofije, isto kao Sofija, Anika, Lana i Minja, koje su zahvaljujući građanima Srbije u uspele da obezbede dovoljno novca za najskuplji na svetu.

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter @zaoliverovzivot

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement