Connect with us

Amerika

POKRENUTA ISTRAGA ZA OPOZIV: Guverner Njujorka Endru Kuomo seksualno zlostavljao 6 žena!

Published

on

Predsedavajući skupštine države Njujork Karl Histi rekao je da je odobrio Odboru za pravosuđe da pokrene istragu o opozivu guvernera Njujorka Endrua Kuoma koga je šest žena optužilo za seksualno uznemiravanje. Istragu o navodima protiv guvernera već vodi i državna tužiteljka Letiša Džejms.

“Navodi o zlostavljanju žena od stane guvernera su veoma ozbiljni”, rekao je Histi.

Kuomo je negirao sve što mu šest žena stavlja na teret, a većinom je reč o njegovim bivšim saradnicama.

Poslenja u nizu je Kuomova saradnica koja je za list Tajms junion izjavila da je Kuomo dodirivao, nakon što je pozvao u svoju vilu da navodno završe neki posao.

Guverner Njujorka je negirao te navode, a Rojtersu nije odgovorio na upit za komentar. Agencija Rojters takođe nije mogla da potvrdi autentičnost navoda u listu Tajms junion.

Kuomo se protekle nedelje izvinio svim ženama zbog ponašanja zbog kojeg su se osećale neprijatno, ali je ostao pri tome da nikog nikada nije dodirivao bez pristanka.

Postoji samo jedan slučaj u kojem će abortus biti dozvoljen!

Posted by Serbian Times on Thursday, March 11, 2021

Mnogi zvaničnici Njujorka, uključujući i Kuomove kolege iz Demokratske stranke, pozivaju guvernera da podnese ostavku. Među poslednjima je i gradonačelnik Njujroka Bil de Blazio koji smatra da “Kuomo više ne može da bude na mestu guvernera”

Kuomo je rekao da neće podneti ostavku i zamolio javnost da sačeka rezultate istrage pre nego što donese svoj sud.

De Blazio, dugogodišnji Kuomov politički rival, smatra da su poslednje optužbe veoma uznemiravajuće.

“Optužba da je guverner pozvao kući svoju zaposlenu, nad kojom ima moć, i da je potom seksualno napao, je apsolutno nedopustiva. Odvratno je i on ne može više da bude guverner”, rekao je gradonačelnik Njujorka.

Prva optužba protiv Kuoma je izneta krajem februara kada ga je bivša saradnica Lindzi Bojlan optužila za nedolično ponašanje.

Liderka većine u Senatu skupštine Njujorka Andrea Stjuard Kazins takođe ne pozvala Kuoma da podnese ostavku, a njenojm pozivu pridružilo se i 55 demokrata iz njujorške skupštine.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / Governor Andrew M. Cuomo

Advertisement