Chicago, IL
64°
Fair
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 16mph SW
Humidity: 50%
Pressure: 29.68"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
64°F
68°F
68°F
70°F
72°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
64°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
57°F / 41°F

Published 1 year ago

By admin

VEST KOJU JE SRBIJA ČEKALA: Novaku ukinuta zabrana ulaska u Australiju, napada titulu!

Novak Đoković će napasti jubilarnu 10. titulu na Australijan openu.

Trogodišnja zabrana je ukinuta, preneo je „9news Melbourne.“

Novak Đoković je prošle godine nakon skandaloznog tretmana australijske vlasti bio deportovan iz Melburna. To je automatski povuklo i trogodišnju zabranu ulaska, ali se od tog trenutka promenila vlast u ovoj zemlji. To je donelo i promenu u razmišljanju, pa je sada ministar iskoristio diskreciono pravo da raniju odluku poništi.

To znači da Đoković više nema trogodišnju zabranu izdavanja australijske vize i da će već ovog januara moći da se takmiči na prvom grend slemu u sezoni. Do sada je Australijan open osvojio devet puta, to je njegov najuspešniji turnir, pa nema dileme da sa nestrpljenjem čeka povratak u Melburn.

Đoković je prošle godine bio smešten u hotelu za migrante, prolazio je kroz dva sudska procesa, pre nego što je deportovan. Ocenjeno je da je bio pretnja po javno zdravlje, te je zbog toga odlučeno da mu se ne dozvoli takmiči na Melburn parku, iako je odradio nekoliko treninga.

Đoković je više puta javno od tada rekao da bi želeo da se opet vrati u Australiju. To je govorio na gotovo svakom turniru jer je 10 meseci trajala fama da li će mu dozvoliti da opet zaigra na turniru na kom drži sve moguće rekorde.

On je u jednom trenutku tokom Rolan Garosa pričao o eventualnom povratku u Melburn.

„Istina, voleo bih da mi dozvole da se vratim u Australiju. Voleo bih da otputujem tamo i igram na Australijan openu. Ne zameram nikome. Desilo se šta se desilo. Ako budem imao priliku da se vratim u Australiju i igram na mestu gde sam imao najveće uspehe u karijeri, jasno je da bih želio da se vratim“, rekao je tokom maja ove godine.

Novakovo zatočeništvo bacilo je novu senku na migrantsku politiku Australije, pa su nedugo nakon toga oslobođeni svi ih hotela „Park“ u kom su bili zarobljeni. Neki i po više od devet godina.

Izvor: Nova.rs Foto: Printscreen Instagram @rolexparismasters

YOU MAY LIKE