Connect with us

Amerika

VEROVALI ILI NE: Doktori kažu da droga za smrtne kazne spasava zaražene od korone

Published

on

“Lekovi koje vaše države trenutno koriste za upotrebu nad osuđenicima, nedostaju i očajnički su nam potrebni za lečenje pacijenata koji pate od KOVID19. Ponestalo nam je svih lekova. Vaša zaliha bi mogla spasiti živote stotinama ljudi”, naznačeno je u pismu očajnih lekara

Koktel lekova, sedativa i paralitika, koji se koristi u sprovođenju smrtnih kazni širom Amerike, takođe može da pomogne u lečenju obolelih od kovida19. U pitanju su lekovi za ublažavanje disajniih problema kod pacijenata koji završe na respiratorima, a prema priznajnju lekara i stručnjaka za javno zdravlje – trenutno očajnički nedostaju većini bolničkih centara u SAD.

Iz tog razloga lekari su napisali pismo državnim zatvorima u kojima se sprovode smrtne kazne, sa molbom da im predaju zalihe kako bi u buduće spasili na stotine života.

U pismu direktorima državnih zatvora od 9. aprila piše:

LEKARI PISALI DRŽAVNIM ZATVORIMA: Vaše zalihe lekova mogu da spašavaju živote

“Lekovi koje vaše države trenutno koriste za upotrebu nad osuđenicima, nedostaju i očajnički su nam potrebni za lečenje pacijenata koji pate od KOVID19. Ponestalo nam je svih lekova. Vaša zaliha bi mogla spasiti živote stotinama ljudi”, naznačeno je u pismu očajnih lekara.

Oni dodaju da, u ovom ključnom trenutku za zemlju, prioritet treba dati životima pacijenata, a ne smrti zatvorenika.

Inače, u ovom času na izvšršenje smtne kazne čeka oko 2.600 zatvorenika, a 30 država is avezna vlada koriste smrtonosne injekcije kao glavno sredstvo pogubljenja.

Mnoge države od izbijanja pandemije i ne sprovode kazne.

IZVOR: businessinsider/ Serbian Times FOTO: Getty images/Pixabay

Advertisement