Connect with us

Dijaspora

VELIKA TRAGEDIJA U KENTAKIJU: Pet članova porodice Bešić stradalo u tornadu!

Published

on

U seriji tornada koji su pogodili Saveznu državu Kentaki u SAD-u poginulo je najmanje 100 ljudi, a strahote nepogode pretrpeli su i stanovnici ove savezne američke države koji su poreklom iz Bosne i Hercegovine. Kako saznaje Klix.ba stradalo je pet osoba.

Prema informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova BiH, generalni konzulat u Čikagu je dobio nezvanične informacije da među nestalim osobama ima i osoba poreklom iz BiH.

Pretpostavlja se da je reč o dve porodice, međutim nepoznato je da li je reč o državljanima BiH ili osobama koje su poreklom iz BiH. Sve detaljnije informacije se proveravaju, kazali su za Klix.ba iz ministarstva.

Kako saznaje ovaj portal, u delu Kentakija gdje živi i uspešna bh. zajednica, smrtno je stradalo pet osoba.

“Među žrtvama je pet članova porodice Bešić. Reč je o odrasloj ženskoj osobi, kao i o četvero maloletnika koji su deca od dva brata. Najstarije dete je imalo osam, a najmlađe pet meseci”, kazao je izvor portala Klix.

Tornado je napravio i veliku materijalnu štetu, a uništena je fabrika jednog bh. biznismena.

Reč je o jednoj od fabrika koja se bavi preradom delova za automobilsku industriju, a koju je tornado u potpunosti uništio. Prema procenama, šteta na fabrici iznosi više od 15 miliona dolara, a ukupna šteta koja je nastala nakon jedne od najgorih serija tornada će se sabirati u milijardama dolara.

Iz Kentakija poručuju da će se materijalna šteta nadoknaditi, ali da su ljudske žrtve su nenadoknadive.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Espreso
Foto: Printscreen Voice of America Video

Advertisement