Connect with us

Dijaspora

NAPISALA SASTAV O RODNOJ SRBIJI: Devojčica iz Amerike predstavila našu zemlju na najlepši mogući način! (FOTO)

Published

on

U eri digitalizacije i novih tehnologija koje u velikoj meri doprinose da se ljudi otuđe među sobom u pokušaju da ostave trag za sobom, neki prekidaju nerado (ili rado) sve kontakte sa ljudima i domovinom koja ih je iznedrila, zaboravljaju na empatiju.

Ali da sve i nije, tako pokazala nam je mala princeza Nikol Ćirić devetogodišnja devojčica rođena kao i njen brat u Beogradu, u GIK Narodnog fronta, kod doktorke Ane Jovanović-Mitrović, a sada učenica četvrtog razreda osnovne škole u SAD, Washington DC.

Njena porodica živi i radi u Vašingtonu gde ide u školu i uspešno pohađa mnogobrojne vannastavne aktivnosti. Roditelju su diplomirani ekonomisti Ivana i Miroslav-Miša Ćirić iz Srbije rođeni u Beogradu, a ima i brata Matea koji ima 7 godina.

Kada su jednog sunčanog, ali hladnog novembarskog dana pred sam američki praznik Dan zahvalnosti dobili njenu đačku knjižicu bili su iznenađeni silnim pohvalama na račun njenog pisanog izražavanja.

Kada su je pitali o čemu je pisala u školi, vrlo stidljivo je pokazala svoje radove. Ona je u jednom od tih sastava odlučila da pozove sve one koji nikada nisu dodirnuli tlo prelepe Srbije da to učine što pre i da se ne dvoume i uputila svima poruku ‘WELCOME TO SERBIA’!

Evo izvoda iz tog njenog rada:

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Diaspora Media Group
Foto: Diaspora Media Group, Privatna arhiva

Advertisement