Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 2 godine ranije

By admin

VELIKA ČAST ZA NAŠEG REDITELJA: Kusturica postaje direktor Centralnog pozorišta ruske armije!

Naš reditelj Emir Kusturica prihvatio je ponudu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da postane glavni direktor Središnjeg akademskog pozorišta ruske vojske.

Ovu informaciju preneo je TASS, pozivajući se na pres sekretara ministrke odbrane Rosijane Markovske.

– Za mene je ponuda Sergeja Šojgua da postanem glavni direktor pozorišta velika čast. Pozornica pozorišta ruske vojske ima veliku istoriju i tradiciju. Kreativni planovi za novu objavu uključuju prenošenje radnji poznatih filmova u performanse, na primer, “Ždralovi lete”, “Život je čudo” i drugi – rekao je Kusturica.

U razgovoru s ministrom, Kusturica je istakao da će nastojati da “očuva klasične vrednosti” jer se one u svetu veoma brzo menjaju. 

Ranije je najavljeno da će Kusturica 23. februara nastupiti na Zimskom međunarodnom festivalu umetnosti Jurija Bašmeta u Sočiju.

Emir Kusturica rođen je 1954. godine u Sarajevu. Rediteljsko obrazovanje stekao je u Češkoj, na Akademiji scenskih umetnosti u Pragu. Kusturica je svetsku slavu stekao zahvaljujući filmovima “Vreme Cigana”, “Podzemlje”, “Crna mačka, beli mačor”, “Život je čudo”. Kusturica je 2004. i 2007. osvojio Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu.

Izvor: The World News Foto: Printscreen YouTube / Sputnjik Srbija

YOU MAY LIKE