Connect with us

Amerika

VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE IZ ILINOJA: Ako putujete u Indijanu, obavezne su maske i karantin po povratku!

Published

on

Ukoliko živite u saveznoj državi Ilinoj i planirate negde da otputujete za vikend, dobro proverite da li je mesto koje želite da posetite označeno kao žarište koronavirusa.

Iako se Ilinoj priprema za porast broja zaraženih, prosečan udeo zaraženih u testiranoj populaciji iznosi samo 3 odsto, dok su te brojke u drugim saveznim državama znatno više, što je slučaj sa Indijanom (8.4 odsto), Ajovom (9.4 odsto)i Viskonsinom (6.8 odsto).

“Svaka savezna država oko nas ima dvostruko više nego što mi imamo”, izjavio je guverner Dž. B. Pricker i dodao: “Jedna od država ima 9 odsto zaraženih. Imajte na umu da kada idete u ove oblasti, morate biti izuzetno obazrivi, jer smo ovde ostvarili rezultate kakve nisu uspeli na drugim mestima”.

Ilinoj je tokom pandemije imao strožije restriktivne mere od okolnih saveznih država. Postepeno otvaranje, održavanje fizičke distance i insistiranje na maskama obeležilo je Ilinoj kao jednu od retkoh država koje se dobro nose sa pandemijom, smatra direktorka Javnog Zdravlja dr. Ngozi Ezike.

“Trebalo bi da budemo ponosni na to. Moramo da nastavimo da se podržavamo, sada više nego ikad”, dodala je.

Zbog zabrinutosti oko uvoženja virusa iz drugih saveznih država, grad Čikago izdao je naređenje za obavezad karantin za sve koji se vraćaju iz mesta označenih cao Covid-19 Hotspot. Za sada, na toj listi se nalaze Ajova, Arizona, Kalifornija, Florida, i nekoliko drugih država.

Trajanje karantina je najmanje 14 dana.

Izvor: BlockClubChicago
Foto: Pixabay

Advertisement