Connect with us

Srbija

VASKRŠNJI POLICIJSKI ČAS U SRBIJI 84 SATA: Građani ostaju u izolaciji od petka do utorka ujutru!

Published

on

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije korona virusa u Srbiji trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova.

Državni vrh je odlučio da početak policijskog časa ostane isti kao proteklog vikenda, s tom razlikom da će trajati do utorka, pa će ljudi morati da ostanu u svojim domovima ukupno 84 sata.

Tako će građani Vaskršnje praznike i sam Vaskrs prolsviti u karantinu, nakon što su se predsednik Vučić i patrijatrh Irinej dogovorili da ne bude izuzetka u nedelju, iako je SPC nedavno tražila da se odobri vernicima da između 5-10 h ujutru mogu da prisustvuju liturgijama u pravoslavnim hramovima.

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Prema poslednjim informacijama, traži se način da se u tih 84 sata karantina omogući bar šest sati srpskim penzionerima (koji jedini u svetu već nekoliko nedelja imaju zabranu kretanja) da prošetaju i da to bude u okviru policijskog časa – da ne bi imali kontakt sa ostatkom populacije. 

Tekst: Antonije Kovačević Foto:

Advertisement