Connect with us

Srbija

UVAC JE JEDNA OD 6 STVARI KOJE MORATE VIDETI U SRBIJI:Veličanstveni prizori ostavljaju bez daha turiste iz celog sveta!

Published

on

Nije bilo lako odabrati ovih šest destinacija – na koju god stranu Srbije da pogledate, postoji mnogo lepih mesta. Po oceni Turističke organizacije Srbije Specijalni rezervat prirode Uvac ušao je u top šest destinacija za one koji vole aktivan odmor, ali i za one koji žele nešto mirniji, porodični ambijent.

Između planina Zlatar i Zlatibor i gradova Nova Varoš i Sjenica svoj put je usekla reka Uvac i ovaj prostor obeležila svojim nadaleko poznatim meandrima.

Na obroncima klisure nalaze se i ulazi u veći broj pećina, a među njima dominira Ušački pećinski sistem u koji spadaju Ušačka, Ledena, Bezdana, Tubića i Baždarska pećina.

PRIZOR KAKAV SE RETKO VIĐA: Kanjon jezera Uvac mnoge zavara pa pomisle da je reka

Ljubitelji ptica u rezervatu mogu naići na 130 vrsta ptica, a najpoznatiji je beloglavi sup – jedna od dve preostale vrste lešinara koje se danas gnezde na području Srbije.

Nedaleko od Uvca su Zlatar i Zlatibor, gde možete uživati u svežem planinskom vazduhu u svako doba godine, ali i okusiti čuvenu komplet lepinju. Nakon predaha, možete nastaviti pohod obilaskom još nekih pećina, a mi izdvajamo veličanstvenu Stopića pećinu i Potpećku pećinu, naveli su u Turističkoj organizaciji Srbije.

Izvor/Foto: RINA 

Advertisement