Chicago
Clear
7:03 am5:04 pm CST
Feels like: -6°F
Wind: 7mph WNW
Humidity: 58%
Pressure: 30.5"Hg
UV index: 0
WedThuFri
27/19°F
30/5°F
14/10°F

Published 2 months ago

By admin

UKLANJANJE BARIKADA USLOV ZA PROLAZ: Kosovska policija zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak!

Kosovska policija zatvorila je prelaze Jarinje iz, kako navode u dvojezičnom saopštenju, bezbednosnih razloga. U međuvremenu zatvoren je i prelaz Brnjak.

„Sa ciljem ometanja policijskih akcija i privođenja osumnjičenog pred pravosudne organe, u popodnevnim satima su se počele okupljati određene osobe/grupe i postavljati barikade sa vozilima i teškom opremom“, navela je Kosovska policija.

„Na osnovu procene policije, kao i bezbednosnih mera, sve dok postoje blokade na putu u pravcu graničnog prelaza Brnjak, Kosovska policija je sada privremeno zatvorila i ovu graničnu tačku za saobraćaj“, navodi se u saopštenju policije, prenosi Indeksonlajn.

Upravo barikade u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, postavljene nakon hapšenja D.P, bivšeg pripadnika Kosovske policije, povod su, kako navodi KP, za privremeno zatvaranje Jarinja i Brnjaka za saobraćaj.

Iz Kosovske policije ujedno poručuju da se koriste drugi prelazi i, kao i prethodno kosovski ministar unutrašnjih poslova, apeluju na saradnju i pozivaju građane da „ne nasedaju na pozive i eventualne provokacije od strane kriminalnih lica ili grupa“.

Neposredno nakon što je u javnost puštena tada nepotvrđena informacija o hapšenju D.P. u Kosovskoj Mitrovici začula se sirena, kada su na magistralnim putevima i postavljene barikade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, dok su zaposleni u više institucija dobili poziv da se odazovu i odu na ove lokacije. Teška mehanizacija zatvara magistralne pravce u ovim opštinama.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja u međuvremenu potvrdio je hapšenje D. P. On je, tvrdi Svećlja, navodno organizator napada na prostorije CIK-a na Severu, pa je optužen za „terorističke akte“ i „napad na ustavni poredak“.

Ovo je treće hapšenje za poslednja tri dana na Severu. Prvo je prekjuče uhapšen Srbin koji se tereti za napad na policijsku ekipu koja bila podrška carini u akciji sprečavanja šverca 13. oktobra ove godine, ali je on ove nedelje identifikovan i odmah uhapšen.

I dok kosovska policija navodi da se to dogodilo 9. decembra, kosovski ministar unutrašnjih poslova kaže da se radi o danu ranije.

Juče je potvrđeno hapšenje Srbina M.A. (iz Zvečana) na Jarinju zbog „pokušaja teškog ubistva“ policajaca, a danas na Jarinju i D.P. iz Mitrovice.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen NOVA S

YOU MAY LIKE

KOLUMNA, KOVAČEVIĆ: Đokovićev put kojim se ređe ide, popločan očevim glupostima, našim kompleksima i svetskom zaverom
ENVER KRENUO NA HODOČAŠĆE U MEKU: Srbi me zaustavljaju na putu, časte ručkom, plate smeštaj!
BRITANSKI NOVINAR OPISAO NOLETOV PUT DO VRHA: "Diskvalifikovan, zabranjen, deportovan" i na kraju najbolji!
PATRIJARH STIGAO U ČIKAGO, DOČEKALA GA DECA I PESMA: "Najveće moje zadovoljstvo je susret sa braćom i sestrama, susret sa ljudima"
“ON JE NAJVEĆI KOJI JE IKADA DRŽAO REKET”: Cicipas se poklonio Noletu: Hvala ti što me činiš boljim!
IVANIŠEVIĆ OTVORIO DUŠU: Nole može da urla i da me psuje, ali mora da pobeđuje, i ja sam bio lud!
ISPLIVALO TELO NA PLAŽI: Policija ispituje da li je u pitanju Ana Volš!
PREOKRET U AUSTRALIJSKIM MEDIJIMA: Histerija oko Srđana Đokovića dobila novu dimenziju!