Chicago, IL
59°
Mostly Cloudy
6:19 am5:44 pm CDT
Feels like: 57°F
Wind: 8mph S
Humidity: 79%
Pressure: 29.93"Hg
UV index: 1
11 am12 pm1 pm2 pm3 pm
64°F
66°F
66°F
66°F
68°F
TueWedThuFriSat
45°F / 37°F
46°F / 37°F
50°F / 41°F
48°F / 36°F
43°F / 32°F

Published 1 year ago

By admin

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Podnosimo zahtev za povratak srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se naciji povodom krizne situacije na severu Kosmeta. On je pokazao je niz dokumenata i fotografija, koje svedoče o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je sa Vladom Srbije usaglašen tekst kojim će Srbija u skladu sa Rezolucijom 1244 uputiti zahtev komandi Kfora da obezbedi rasporedjivanje pripadnika srpske vojske i policije na Kosovu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će Vlada tu odluka doneti u ponedeljak ili utorak, a potom uputiti Kforu.

On je pročitao deo Rezolucije 1244 u kojem je navedeno da će odredjenom broju pripadnika vojske i policije Srbije biti omogućeno da se vrate na Kosovo.

“Mi nikakvih iluzija nemamo da će oni to prihvatiti. Naći će bezbroj razloga da kažu da to nije potrebno”, rekao je Vičić i naveo da će država nastaviti da traži nove pravne poteze.

Kako je dodao, Srbija će tražiti povratak vojske i policije kako niko ne bi rekao da to nikad nije traženo i da nijedna vlada nije smela to da traži jer zna da će uslediti hibridni rat protiv nje.

Vučić je na konferenciji za novinare takodje najavio da će šef diplomatije Ivica Dačić i premijerka Ana Brnabić saopštiti koje su zemlje povukle priznanje Kosova, pošto prištinska strana ne poštuju ni Vašingtonski ni Briselski sporazum.

Predsednik je podsetio na Kurtijeve reči o “detinjastim zahtevima”, kako je Kurti oslovio sporazumom dogovorenu Zajednicu Srpskih Opština.

Vučić je pokazao zvanični izveštaj EU o napretku za ceo region.

“Završen je rad na statutu ZSO. Pismo upravljačkog tima je upućeno Miroslavu Lajčaku gde ga u potpunosti obaveštava šta je urađeno. Mi sad ulazimo u 2023. godinu, a oni kažu da su to naše ‘detinjaste igrarije’. Boravak Srba u ‘institucijama’ je posledica dogovora u Briselu. Srbi su 10 godina poštovali dogovor, a Albanci za jednu jedinu koju su imali, kažu da su to ‘detinjaste igrarije”.

“Ova godina je rekordna po etničkim incidentima, jer ih je bilo 131 više nego prošle godine. Dakle, Kurtijeva vlada je po tome šampionska”.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS 1

“HEROJ” KOGA JE POGODILO NEKOLIKO KOMADIĆA STAKLA

O povređenom policajcu, Vučić je rekao, pokazavši sliku:

“On je danas heroj, jer ga je pogodilo nekoliko komadića stakla. Inače je iz Uroševca. Ta čovek je boravio u Zvečanu i kršio Briselski sporazum. Ko te ovlastio da budeš tamo? Je’l si pitao četiri gradonačelnika”?

“To je samo deo arsenala svakodnevnih napada i obmana”.

SPECIJALAC ROSU SA PRSTOM NA OBARAČU

“Slučajno su upali u obdanište ‘Naša radost’ u Leposaviću. Toliko o pravu, pravdi i onima koji ih štite. Rekli su te večeri da su pozvali obične policajce i upali su u Severnu Mitrovicu”.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS 1

“Ovo je slika iz Zvečana od pre tri dana, specijalci ROSU sa prstom na obaraču. Što obmanjujete da ste išli da čuvate nekog u multietničkim sredinama”.

“Pogledajte sliku iz Velike Hoče. Samo da vidite dokle ta mržnja ide”.

“Ovo je otac Srđana Petrovića, on je u invalidskim kolicima”.

“Na nekoliko flaša su našli akcizne markice Republike Srbije, a nisu ga uhvatili u prodaji. To je bilo dovoljno da čoveku unište život”.

“Znate li ko je došao da prati da li će sve biti po zakonu? To su bili albanski pripadnici Kfora”.

“Pogledajte, došli su sa prstom na obaraču da istaču vino”.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS 1

PANTIĆ UHAPŠEN KAD JE NOSIO BAKALUK KUĆI

“Pokušaću da sublimiram sve ono što znamo da se dogodilo i što očekujemo da se dogodi i da vas obavestimo o potezima Republike Srbije. Najviše ću govoriti o Kosovu i Metohiji”, počeo je Vučić.

“Danas je uhapšen Dejan Pantić, otac troje dece. Doskora je nosio uniformu kosovske policije. Kao optužili su ga, takozvani ministar unutrašnjih poslova i neki drugi, za terorizam, a znate zbog čega je uhapšen, zbog događaja kada su oni pokušali okupaciju zgrade opštinske komisije. Dogodilo se da je Pantić počinio pravi terorizam. On čovek živi u toj zgradi i nosio je hleb i bakaluk kući. On se i dalje nalazi u bazi kod Leposavića, gde ga protivpravno drže”.

“Prisustvovali smo i napadu na celu enklavu, ne samo kuću Petrovića. To vino je uništeno. Da ne pričaju gluposti o vraćanju vina”.

“Ovo sam ispričao da bih dočarao atmosferu sa čime se Srbi suočavaju”.

“Sa Dačićem i Brnabić sam razgovarao o narednim potezima”.

Aleksandar Vučić
FOTO: PRINTSCREEN/RTS 1

Podsećamo, preksinoć je više od 200 pripadnika tzv. kosovske policije ušlo iz Južne u Severnu Mitrovicu.

Carinici samoproglašenog Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom, počeli su prekjuče u Velikoj Hoči pretakanje vina iz vinarije Petrović u cisterne, odnosno plenidbu oko 42 tone vina i rakije.

Danas je na Jarinju uhapšen Srbin Dejan Pantić (56), nekadašnji pripadnik takozvane kosovske policije, a Srbi sa severa Kosova i Metohije su se odmah okupili i postavljaju barikade da uhapšeni ne bude odveden za Prištinu.

Izvor: (Kurir.rs) Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE