Connect with us

Amerika

UHAPŠEN ČIKAŠKI DŽOKER! Policija pronašla piromana koji je pred kamerama zapalio policijski automobil! (FOTO GALERIJA)

Published

on

Dva dana nakon što je muškarac u klovnovskoj maski, sličnoj onoj iz holivudskog blokbastera u kome glavnu ulogu glumi Džoakin Feniks, usred bela dana, pred kamerama, zapalio policijsko vozilo u Čikagu, policijski inspektori su ga pronašli i – uhapsili.

Trag koji im je u tome pomogao bila je tetovaža “Pretty”(Lepi) koja se nalazi na vratu piromana a koja se jasno videla na snimku paljevine, navode federalni tužioci.

JOKER U AKCIJI: Maskirani piroman u trenutku paljenja policijskog automobila

Lepi Timothi O’Donnell (31) uhapšen je u utorak pod optužbom za podmetanje požara, saopštilo je Ministarstvo pravde (DOJ).

ODALA GA TETOVAŽA: Tomoti O Donel

Inače, prethodne dane u Čikagu obeležile su rušilačke akcije, u kojima su paljeni policijski automobili, razbijani izlozi, pljačkane radnje i uništavana imovina.

Na današnji dan (sreda), kada je Čikago konačno trebao da uđe u famoznu Fazu 3, u kojoj je trebalo da dođe do popuštanja rigidnih mera koje su uvedene zbog epidemije korona virusa i otvaranja biznisa koji su od interesa za građane, do toga nije došlo jer je usledilo novo vanredno stanje, ovaj put zbog nasilnih ispada koji se odvijaju pod paravanom protesta protiv policijske brutalnosti i zaštite ljudskih prava.

Tako je, suočen sa pljačkama i divljanjem, dobar deo radnji u širem jezgru grada ostao zatvoren, a mnoge koje su šprethodnih dana otvorene sada su zamandaljene, sa daskama zakovanim za prozore i izloge.

S obzirom da je u Čikagu i Ilinoisu i dalje na snazi zabrana okupljanja više od 50 osoba na jednom mestu, zbog i dalje aktuelne epidemije, postavlja se pitanje ko je uopšte odobrio aktuelne proteste, pošto za njihovo organizovanje treba imati odgovarajuću dozvolu koju izdaje gradska uprava.

Na prvi pogled izgleda kao da se neko ovde opasno igra sa vatrom, ne razmišljajući da bi, nakon što se požar rasplamsa, i sam mogao da se opeče.

Pogledajte autentične snimke sa ulica Čikaga, gde crni bilans jučerašnjeg dana glasi: dva poginula građanina u mahom crnačkom predgrađu Sisero, te sedam upucanih policajaca…

Tekst: Antonije Kovačević Foto: Agencije

Advertisement