Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NW
Humidity: 74%
Pressure: 29.82"Hg
UV index: 0
6 am7 am8 am9 am10 am
61°F
63°F
64°F
68°F
72°F
SunMonTueWedThu
68°F / 57°F
82°F / 63°F
81°F / 61°F
72°F / 55°F
73°F / 57°F

Published 4 years ago

By Antonije Kovačević

PONOSNI SMO NA VAS! Čestitke svim našim malim i velikim maturantima u Čikagu! (FOTO GALERIJA)

U Americi je aktuelna sezona matura i diploma, malih i velikih, a puno dece i omladine iz naše zajednice ovih je dana imalo razloga da slavi zajedno sa svojim porodicama, ponosnim roditeljima, bakama, dekama, braćom, sestrama, tetkama, strinama, ujnama i ostalom mnogobrojnom familijom.

S obzirom da zbog poznate situacije sa epidemijom korona virusa nisu imali priliku da proslave onako kako dolikuje, velikom feštom sa svojim školskim drugarima, Serbian Times je odlučio da ove značajne dane za njih ovekoveči na našem portalu, onako kako jedino možemo.

I tako smo u prilici da Vam predstavimo naše male i velike maturante, Sezona 2020. Svima njima želimo puno uspeha u životu i daljem školovanju, a familijama da se i dalje ponose njihovim uspesima!

Krećemo od najmlađe…Milica Stojković je završila Kindergarten u Sveti Sava Academy Chicago, a najsrećnija je, naravno, majka Tatjana, koja nam je i poslala ovu fotografiju. Živeli!!!!

Milica nije i jedino dete iz akademije Sveti Sava na Redwood Drive koje je ove godine maturiralo… Kad već ne mogu da se okupe, roditelji su se organizovali pa su online napravili jednu zajedničku fotografiju, koju ovde objavljujemo. Za uspomenu i dugo sećanje. Čestitke svima!

Jovan Borojević je maturirao u Lyons Township High School, komšiluku tradicionalno naseljenim našim ljudima. Čestitke divnom, pametnom i lepom sinu uputila je majka Suzi Vukašević Borojević. “Ponosna sam na tebe i tvoja dostignuća”, poručila je ona, a naša redakcija se priključuje.

Aleksia Petrović završila je osmoletku u Gurrie Middle School, na radost ponosnih roditelja Svetlane i Petka Petrovića.

“I tek tako, nečujno i tiho, bez muzike, tapšanja u znak podrške i ponosa od nas koji ih gledamo, kako brzo i sramežljivo koračaju dok im prozivaju imena… Bez dugo očekivane završne školske zabave, nove haljine i nesigurnih koraka u prvim cipelama na štiklu. Bez dodele diploma, nagrada i onog osećaja ponosa koji uz to ide. Jedna divna generacija je spremna… Izvinite, deco, dugujemo vam više od ovoga trenutnog. Voli mama najviše na svetu!”, dirljivim rečima je svoju ćerku (na slici gore sa najboljom drugaricom Katarinom) i njene vršnjake pozdravila Svetlana Petrović.

Katarina Ječmenić je, kao i njena prijateljica Aleksia, završila 8.razred Gurry Middle school, a najponosnija je majka Dušica Ječmenić, koja je pored čestitiki maturantima zahvalila i našem portalu na ideji da na ovaj način obradujemo decu i roditelje.

U istoj školi kao i prethodne dve maturantkinje svoje snove sanjala je i Katarina Nešković, a fotografiju nam je poslala mama Danijela Stojković, koja ističe da joj je žao što ovaj značajan dan njeno dete nije imalo prilike da proslavi sa vršnjacima, onako kako su to radile generacije pre njih.

“Tako sam ponosna na moju Nataliju Dobaršinović, maturanta Lyons Township High School sa svim “peticama” (A`s), koja je primljena na De Paul Univerzitet, odsek Business major. Ali najvažnija stvar jeste da je ona predivna, saosećajna, draga mlada dama koja je uvek spremna da pomogne. Šta drugo jedan roditelj može da poželi? Volim te, moja prvorođena devojčice. Nastavi da sijaš i uvek sledi svoje snove! Prati svoju zvezdu i nikad ne odustaj! Mi ćemo uvek biti uz tebe!”, glasi divna, prava majčinska posveta, kojom je Maria Dobrašinović čestitala veliki dan svojoj ćerki, a u tome joj se pridružio i otac Roy.

Tanja Šišarica je već velika devojka, a ovih dana diplomirala je na Rosalind Franklin University kao Pathologists’ Assistant, a čestitke i najlepše želje u daljem životu i karijeri uputili su tata Milenko i njegova lepša polovina Leonora.

Najviše radosti je bilo u domu majke Slađane Sarić, jer su ove godine obe njene ćerke maturirale. Mlađa Elena na Westmont Yard Active Childcare, a starija Sara u Hinsdale Central School. Redakcija Serbian Times-a pridružuje se čestitkama!

“Veruj u ono što radiš, pokušaj da budeš zadovoljna sa svojim radom i učenjem, a ocene su samo faktor za procenu tvog znanja, ali ne za tvoj talenat. Pomeri svoje granice i razmišljaj izvan nastavnog plana, onda možeš postići svaku radost svog života. Srećan završetak 8-og razreda!”, poručuje Neda Stanojević svojoj kćerki Aleksandri, koja je završila Attea Middle School.

Andrea Savović završila je osmogodišnje školovanje u Eisenhower Junior High, Darien, Il. A nama su stigle fotografije sa sledećom porukom: “Ovo je samo jedan stepenik pređen u tvom životu. Puno uspeha i sreće na tvom daljem životnom putu žele ti tata, mama i brat“. Bravo!

Dejan Ratković je završio redom Lincoln Elementary School, Brookfield, George Washington Middle School, i na kraju, ovih dana, Morton West High School, a njegovi najdraži čestitali su mu bitranim rečima: “Kao da si do juče bio mali dečak, a danas već evo maturant. Čestitamo dragi naš! Želimo ti puno uspeha i sreće u daljem školovanju. Vole te tvoji najdraži.”

Mihailo Dubak maturirao je u Lyons Township High School, a školovanje će nastaviti na Aurora University. “Želimo ti puno uspeha i sreće u daljem školovanju. Vole te tvoji najmiliji”, poručuje brojna familija Dubak, predvođena Mihailovim najbližim.

“Pogodite šta? Moja beba je upravo završila 8. razred. Tako sam srećna i ponosna! Diplomirao je sa najvišim počastima (honors). U kući imam srednjoškolca!”, ushićena je majka Sejra Kajtezović zbog svog sina Evana Mujagića.

Matija Stojmenović završio je Gurrie Middle School a tim povodom stigla je i poruka: “Dragi naš Matija, srećan završetak Osnovne škole i uspešan polazak u srednju školu žele ti tata, mama, i seka!”

Mnogo lepih želja, čestitki, iza svake od njih puno nade da će ova deca nastaviti da se sa uspehom probijaju kroz život i slede svoje zvezde na putu ka sreći.

A nama na kraju ostaje samo da im se priključimo i da našoj mladosti poručimo da ćemo uvek biti tu da ispratimo sve njihove uspehe.

Piše: Antonije Kovačević Ideja&Аkcija: Ivana Milano Foto: Privatne arhive

YOU MAY LIKE