Connect with us

Amerika

UBILI JE ZBOG VATROMETA: Njujorčanka poslušala savet da ne zove policiju, upucali je 8 puta!

Published

on

Šatavia Vals, 33-godišnja žena iz Bruklina, ubijena je 7. jula nakon kratke rasprave sa grupom ljudi koja je protivzakonito ispaljivala vatromet u Istočnom Njujorku.

Kako prenos Njujork Post, žrtva je “pratila uputstva predsednika Bruklina Erika Adamsa da rešava nenasilne incidente takozvanim “community policingom”, odnosno građanski, bez mešanja policije.

To je potvrdila njena majka u izjavi: “Gledala je vesti. Da, čula je to. Vervatno joj je to bilo negde na umu”.

“Nije dobra ideja. Ne znate kome prilazite. Ova deca više nemaju poštovanja… Beskrupulozni su”, dodala je.

Nekoliko dana pre ubistva, Vals se takođe sukobila sa istom grupom ljudi, kioji su . Tada ju je osumnjičeni pratio do zgrade u kojoj živi njena majka, gde je na Vals ispalio jedan hitac, koji je promašio.

Vals je navodno skupila čauru i vozačku dozvolu koje su ispale napadaču, ali je policija odbacila navode o incidentu.

Tri dana kasnije, ponovila se ista situacija – Vals je izašla da opomene ljude koji su ispaljivali vatromet, ali ovog puta, osumnjičeni je ispalio osam hitaca, od kojih je Vals preminula na licu mesta.

Prethodnih dana, građani Njujorka su se žalili na brojne ilegalne vatromete, koji su nekada bili usmereni umesto ka nebu, ka samim građanima.

Uprkos sve većem broju nasilnih zločina, predsednik Bruklina, i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Njujorka Erik Adams apelovao je na građane da se sami obračunaju sa sličnim problemima unutar zajednice.

“Zaustavljanje vatrometa se ne sme pretvoriti u vatromet između policije i zajednice”, rekao je Adams 21 juna, nešto više od 2 nedelje pre ubistva.

Adams, međutim, nije promenio ovaj stav ni posle ubistva Vals, već je pozvao na veći obračun sa ilegalnim posedovanjem oružja.

Izvor: Serbian Times Foto: Youtube

Advertisement