Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

UBICE “MEKOG SRCA”: Meksički narko kartel se izvinio zbog otmice i napada na Amerikance! (VIDEO)

Pripadnici meksičkog narko kartela u četvrtak su predali petoricu članova bande kao izvinjenje za otmicu četvoro Amerikanaca u pograničnom gradu Matamoros, prenijela je agencija Rojters pozivajući se na lokalne medije i izvor upoznat sa istragom.

Dvoje Amerikanaca i jedna Meksikanka ubijeni su kada su napadači otvorili vatru na američke državljane ubrzo po njihovom dolasku u Matamoros u petak. Četvoro Amerikanaca je u ponedeljak pronađeno u gradu, od kojih je dvoje već bilo mrtvo.

U internom vladinom dokumentu, u koji je Rojters imao uvid, sugereriše se da je ogranak mesičkog Zalivskog kartela vjerovatno bio odgovoran za otmicu i da su napadači možda vjerovali da su Amerikanci upali na njihovu teritoriju.

U meksičkim medijima i na društvenim mrežama objavljene su fotografije pisma koje se pripisuje drugom ogranku kartela, u kojem se nudi izvinjenje za događaje u Matamorosu i navodi da će biti predata petorica muškaraca odgovorna za otmicu.

Pismo je ostavljeno uz petoricu muškaraca svezanih ruku u Matamorosu, vidi se na footgrafijama. Izvor upoznat za istragom potvrdio je predaju, ali je izrazio sumnju da su petorica predatih muškaraca odgovorni za napad.

Kancelarija tužioca Tamaulipasa, države u kojoj se nalazi Matamoros, odbila je da komentariše izvještaje.

Navela je međutim da nejna istraga da su otmičari odveli Amerikance u jednu kliniku gdje im je ukazana medicinska pomoć.

PROČITAJTE VIŠE:

Izvor, na koji se poziva Rojters, naveo je da dokazi ukazuju na to da su dvojica Amerikanaca, identifikovani kao Šaid Vudard i Zindel Braun, vjerovatno podlegli povredama zadobijenim tokom napada u petak.

Očekuje se da će njihova tijela uskoro biti predata američkim vlastima. Njihovi preživjeli saputnici vratili su se u SAD ranije ove nedelje.

Državni tužilac Tamaulipasa saopštio je ponedeljak da je otmica verovatno rezultat zamene identiteta, ali vlasti još nisu jasno saopštile koji su bili razlozi za napad.

Rođak jedne od žrtava izjavio je u ponedeljak da je četvoro doputovalo u Meksiko iz Sjeverne Karoline, zato što je jedan od njih zakazao operaciju zatezanja stomaka sa ljekarom u Matamorosu.

POVEZANE TEME:

ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI POPISA: Čak 37,9 miliona Amerikanaca živi u siromaštvu!

UŽAS U ILINOJU: Supruga prijavila nestanak muža, posle 8 meseci ga pronašla u ormaru!

BAJDEN PREDLOŽIO NOVI BUDŽET: Republikanci ga optužuju za neracionalnu potrošnju i politiku protiv biznisa!

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / ABC News

YOU MAY LIKE