Connect with us

Amerika

UBICA IZ ČIKAGA PRIZNAO: Planirao masakr na još jednom javnom okupljanju!

Published

on

Robert Krimo, optuženi za ubistvo sedam osoba na proslavi Dana nezavisnosti u predgrađu Čikaga Robert Krimo, priznao je policiji da je pucao sa krova zgrade, a zatim pobegao u Medison u Viskonsinu, gde je razmišljao da, takođe, otvori vatru na jednom događaju.

“Osumnjičeni se vratio u Ilinois, gde je kasnije uhapšen nakon što je odlučio da nije spreman za napad u Viskonsinu”, rekao je portparol Operativne grupe za istragu krivičnih dela okruga Lejk, Kristofer Koveli na konferenciji za novinare, nakon saslušanja na kojem je 21-godišnjem Robertu Krimu odbijena kaucija, prenosi AP.

Koveli je rekao da nije izgledalo da osumnjičeni planira napad i u Viskonsinu, ali da je nakon što je tamo pobegao, video još jednu proslavu Dana nezavisnosti i “ozbiljno razmišljao” o tome da i tamo zapuca.

Krimo je u sredu prvi put izveden pred sud u Ilinoisu, gde se kratko obratio sudu da bi potvrdio da nema advokata, tako da će ga zastupati javni branilac.

Pomoćnik državnog tužioca okruga Lejk Ben Dilon rekao je na sudskom pretresu da je napadač pucao na ljude okupljene preko puta ulice i da je na krovu ostavio čaure 83 metka i tri šaržera.

Policija je saopštila da je Krimo, koji je optužen za sedam ubistava, pošto je nasumično pucao na ljude na proslavi, prethodno legalno kupio pet komada oružja, uprkos tome što su nadležni bili obavešteni da je dvaput pretio nasiljem i samoubistvom 2019. godine.

Tužilac okruga Lejk, Erik Rajnhart rekao je ranije, da ako Krimo bude osuđen, može da dobije i doživotni zatvor bez mogućnosti ulaganja žalbe.

U napadu koji se dogodio u predgrađu Čikaga Hajlend parku ubijeno je šestoro ljudi, a sedma žrtva je preminula u bolnici. Više od 30 ljudi je ranjeno.

Policija je indentifikovala napadača a Krimo je uhapšen posle kraće potere.

Detektivi koji ispituju optuženog još nisu, međutim, uspeli da utvrde koji je motiv zločina, ali su istakli da nema indicija da je žrtve birao po rasi ili religiji.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Chicago Tribune

Advertisement