Connect with us

Amerika

UNIŠTEN KONTROVERZNI SPOMENIK U AMERICI: ‘Deset zapovesti novog svetskog poretka’ pretvorene u prah! (VIDEO)

Published

on

Misteriozni spomenik u američkoj saveznoj državi Džordžiji, kog su neki nazivali satanističkim, a drugi “američkim Stounhendžom”, srušen je u sredu pre zore, kada je eksplozija bombe potpuno uništila jednu od četiri granitne ploče.

Spomenik “Gajdstons” (Guidestones) nalazi se u blizini Elbertona i oštećen je eksplozivnom napravom, saopštio je istražni biro Džordžije. Ostaci spomenika su kasnije srušeni “iz bezbednosnih razloga”, pa je na licu mesta ostala samo gomila ruševina.

Nadzorne kamere zabeležile su snažnu eksploziju koja je raznela jedan panel nešto posle 4 sata ujutru. Istražitelji su takođe objavili snimak srebrne limuzine koja napušta okolinu.

Spomenik je i ranije bio na meti vandala, zbog čega su postavljene sigurnosne kamere povezane sa okružnim dispečerskim centrom za hitne slučajeve, rekao je izvršni potpredsednik udruženja “Elbert Granite” Кris Кubas.

Izvor brojnih kontroverzi u vezi ovog spomenika jeste misterija naručioca, kao i neobične poruke uklesane u kamenu, a za koje mnogi kažu da predstavljaju “Deset Zapovesti novog svetskog poretka”.

Naročito kontroverzna je prva “zapovest”: “Održavaj čovečanstvo ispod 500.000.000 u trajnom balansu sa prirodom.”

SAZNAJTE VIŠE O MISTERIOZNOM SPOMENIKU U DŽORDŽIJI:

Izvor: NPR
Foto: Printscreen YouTube / WYFF News 4

Advertisement