Chicago, IL
39°
Clear
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 10mph NW
Humidity: 72%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
39°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 50°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 11 months ago

By Serbian Times

U SLAVU VELIKANIMA: Novi Sad dobija ulice Dragana Nikolića, Mire Stupice, Milunke Savić…

Grad Novi Sad će dobiti ulice nazvane po Milunki Savić, Draganu Nikoliću, Miri Stupici i Velji Ribaru.

To je odlučeno na današnjoj sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta.
Razmatrani su nazivi ulica na Adicama i u Veterniku.

Prihvaćeni su nazivi ulica, a na predlog MZ “Adice”, grupe zaposlenih u Muzeju Vojvodine, Istorijskog arhiva Grada Novog Sada i drugih, oni su dati: po Vuji Milanoviću, Velji Ribaru, Miri Stupici, po Sremskom dobrovoljačkom odredu, po Draganu Nikoliću, braći Grim, po Stevi Čuturilu, po Jovanu Tucakovu, Milunki Savić, po dr Miodragu Laziću, a ulica koja ide duž kp 4050 bila bi Ulica svetogorska.

PROČITAJTE VIŠE:

Na današnjoj sednici prihvaćen je predlog Udruženja veterana organa bezbednosti i vojne policije Srbije kojim bi se ulici koja počinje između kp 3573/4 i kp 3573/6, ide celom dužinom kp 3573/5 i završava se između kp 3573/27 i kp 3573/7, sve u KO Veternik, dao naziv po Vitomiru Kuzmanoviću, vojniku Novosadskog garnizona i podoficiru Vojske Jugoslavije koji je stradao 1998. godine braneći granice naše zemlje u rejonu karaule “Prva crnogorska brigada” na Kosovu i Metohiji.

Komisija je prihvatila i predlog Dragića Josifovića iz Sremske Kamenice, uz saglasnost stanara ulice i podršku Srpske pravoslavne parohije Paragovo, kojim bi se postojeća Ulica plandište preimenovala u Ulica Vukova.

Nakon što mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima.

POVEZANE TEME:

SEĆANJA TRI DAME NA VELIKOG ŠMEKERA GAGU: Ljudi kada umru nestanu, ali ne i Dragan Nikolić!

ZABORAVLJENA SRPSKA HEROINA: Jedina žena kojoj je Francuska dala dve Legije časti, u ratu otkrili da je žensko tek kada je ranjena

OVO JE DRAGAČEVSKA MILUNKA SAVIĆ: Učestvovala u proboju solunskog fronta, preživela albansku golgotu ali u zavičaj se nije vratila!

Izvor: 021
Foto: Pexels, Wikimedia Creative Commons

YOU MAY LIKE