Chicago, IL
68°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 68°F
Wind: 12mph NNE
Humidity: 52%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 8
2 pm3 pm4 pm5 pm6 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

“OD MENE STE HTELI DA SAVIJEM KIČMU, PRED MUŽEM PITU”: Ko je devojka koja je optužila Ramba Amadeusa za zlostavljanje!

Producentkinja emisije „Dnevnica“ koja se emituje na Radio-televiziji Crne Gore, Lejla Kašić, optužila je putem Instagrama crnogorskog muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.

Prema njenim rečima, muzičar joj je uputio uvrede „ludačo“ i „glupačo“ i neprimeren dodir po određenom delu tela. Tim povodom ona je za domaće medije izjavila da će postupak protiv njega biti pokrenut u narednih nekoliko dana.

–To je pogrešno na toliko mnogo nivoa. Razmišljala sam šta da radim, jer naše institucije nisu reagovale na mnogo teže slučajeve, ćute na femicid, porodično nasilje… Odlučila sam da neću da ćutim. Zbog svih devojčica koje iz bilo kojeg razloga misle da moraju da ćute. Moja moralna, građanska i ženska dužnost i obaveza jeste da kažem – izjavila je Kašićeva za Vijesti.

PROČITAJTE VIŠE:

Producentkinja je ujedno i pesnikinja, rodom iz Prijepolja, završila je osnovnu i srednju školu u Podgorici, a studira na Filološkom fakultetu u Nikšiću.

Prva pesnička zbirka koju je objavila nosi naziv „Moja Crvena“.

U intervjuu za autorski blog Plava zvijezda, upitana da li je lako ili teško biti žena, Kašićeva odgovara:

–Toliko volim što sam žena i uživam u tome, da bih isto birala u svakom životu, koliko god da je teško ili lako. Mogu reći da sam bila feministkinja i prije nego što sam znala šta to znači, jer nikada nisam prihvatala da je normalno što je nešto dječacima dozvoljeno, samo zato što su dječaci, ili prihvatila da ja moram da radim nešto da bih se dopala dječacima ili da ih ne bih izazivala.

U istom razgovoru je izjavila da je njena pesma „Himna žena“ prosto morala da izbije iz nje, kao oda ženama, jer opstaju i rade izvanredne stvari u svetu koji im nije blagonaklonjen.

–Raduje me što na nju pozitivno reaguju i muškarci, što pokazuje da polako otvaramo oči i shvatamo velike propuste i greške u patrijarhalnom vaspitanju koje su se toliko odomaćile da nam se pogrešnim čini odstupanje od njih, a ne same one – izjavila je ona.

„Himna žena“ počinje stihom „Od mene ste htjeli da pred svijetom savijem kičmu, pred mužem pitu“, a završava se jasnom porukom upućenom patrijarhatu – „nosi se bljuvotino civilizacije!“

POVEZANE TEME:

TEŠKE OPTUŽBE PROTIV RAMBA AMADEUSA: UNICEF suspendovao angažman zbog navoda o seksualnom uznemiravanju!

ISPOVEST TANJE BOŠKOVIĆ: Jedem šaku hrane dnevno, živim zdrav seljački život i posvećena sam veri!

‘NAPUMPANE SPONZORUŠE’: Srbin iz Britanije izvređao Srpkinje, ni jedna ga nije htela!

Izvor: Danas
Foto: Printscreen Instagram @lejlakasic

YOU MAY LIKE