Chicago, IL
30°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 21°F
Wind: 10mph SSE
Humidity: 61%
Pressure: 30.05"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
30°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 52°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

U SIROMAŠNOM DELU ČIKAGA: Obama gradi predsednički centar gde je počeo karijeru!

Barak Obama postavio je kamen temeljac za svoj budući “predsednički centar” u Čikagu, gradu gde je počeo politički život, što će biti ultra moderno zdanje gde će se i podsticati nova generacija američkih vođa.

Tri zgrade će biti podignute u Džekson Parku na obalama jezera Mičigen u siromašnom kraju Saut sajd gde je bivši američki predsednik počeo karijeru kao aktivista i gde je odrasla bivša prva dama Mišel Obama.

Centar će imati muzej, javnu biblioteku, forum sa salama za nastavu, laboratorijama i spoljnim prostorima za susrete, kao i kancelarije za Fondaciju Obama, pokazuje maketa predstavljena 2017. godine.

Muzej će govoriti o Obaminoj političkoj karijeri od dolaska u Čikago 1985. do dva predsednička mandata 2009-2017.

Izgradnja biblioteke postala je tradicija za bivše američke predsednike, ali Predsednički centar Barak Obama, prvog Afroamerikanca izabranog u Belu kuću, namerava da se koncentriše na delovanje i da se integriše u društveno ekonomski život tog čikaškog kraja.

„Ne želimo da ovaj centar bude samo zamrznut muzej ili mesto za pretraživanje arhiva, to neće samo biti kolekcija suvenira ili balskih toaleta Mišel, iako će svi doći da ih vide“, našalio se Obama.

On je rekao da to zdanje treba da okuplja buduće vođe civilnog društva iz svih oblasti, svih disciplina i iz celog političkog spektra, ; koji žele da ojačaju demokratske ideale.

Na tom kampusu treba da izraste buduća generacija vođa, ne samo vlade već i onih koji žele da promene stvari kroz umetnost, novinarstvo, ili kreatori inkluzivnih firmi i socijalno odgovornih firmi.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / ABC 7 Chicago

YOU MAY LIKE