Connect with us

Amerika

U ČIKAGU SVE SPREMNO ZA MASOVNU VAKCINACIJU! Gradska komesarka izjavila da su špricevi već kupljeni, čeka se vakcina… (VIDEO)

Published

on

Sudeći prema najavama gradske komesarke za zdravlje Alison Arvadi, u Čikagu je sve spremno za masovnu vakcinaciju stanovništva protiv korona virusa. Čeka se još samo vakcina…

“Mi se bližimo kampanji masovne vakcinacije i Odelenje za javno zdravlje Čikaga (CDPH, Chicago Department of Public Health) je već duboko u pripremama u vezi te vakcinacije, već smo kupili špriceve, već znamo kako će se to odvijati, mislimo o tome kada će se to desiti, i to je sve deo ovoga plana,” izjavila je ona na konferenciji za štampu, ali pritom nije precizirala da li će vakcina biti obavezna za sve.

Sudeći prema najavama, upravo to će se i desiti.

Još ranije, krajem aprila, gradski zvaničnici, predvođeni gradonačelnicom Lori Lajtfut i pomenutom Arvadi su najavili da, kada vakcina bude dostupna, žele da ceo Čikago bude vakcinisan.

Grad je u tom smislu pokrenuo i prvu zdravstvenu aplikaciju za stanovnike tokom pandemije koronavirusa.

“Chi COVID trener” će stanovnicima pružiti priliku da se prethodno registruju za primanje vakcine kada se ona pojavi.

“Iako ćemo vakcinu možda čekati više meseci, CDPH već preduzima korake da se pripremi za masovnu vakcinaciju”, navodi se u saopštenju kancelarije gradonačelnika. “Zato se svima preporučuje da se prijave, imali simptome ili ne.”

Tekst: Antonije Kovačević/NBC Chicago Foto: Youtube

Advertisement