Chicago, IL
63°
Clear
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 3mph E
Humidity: 72%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
59°F
54°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 57°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
72°F / 55°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

“SERBIAN AMERICAN DINING FUSION”: Amerikanci oduševljeni srpskom hranom, a Amerikanke – srpskim muškarcima! (VIDEO)

Sinoć je u restoranu “016” u Čikagu održan događaj pod nazivom “Serbian American Dining Fusion” pod pokroviteljstvom udruženja InterNations i u organizaciji Chicago Events i Serbian Times.

Manifestacija koja je za cilj imala upoznavanje Amerikanaca i pripadnika drugih nacija sa srpskom kuhinjom i tradicijom je u potpunosti uspela, o čemu svedoči puna bašta restorana i zadovoljna lica gostiju, među kojima se našao i generalni konzul Republike Srbije u Čikagu Damjan Jović.

Posetiocima je veče oplemenila rumunska umetnica Daniela Ionescu Bisenius, virtuoz na violini koji vrlo često sarađuje, svira i nastupa sa srpskim muzičarima u Americi.

Ona se svojski potrudila da se lakše svari sva ona silna hrana koju su na stolove izneli domaćini, dva Bojana, dva Leskovčanina, vlasnika restorana “016” (o kojima priču možete pročitati OVDE!), koji su svojim “fusion”-om srpske i američke hrane oduševili prisutne.

Nije samo hrana oduševila prisutne Amerikance. Jedna devojka, Amerikanka, naglas je prokomentarisala prisutne srpske muškarce, rečima:

“Serbian men look like movie stars!” (Srpski muškarci izgledaju kao filmske zvezde)

Organizatori su se potrudili da prigodnim flajerom naslovljenim sa “Sve što niste znali o Srbiji, a niste smeli da pitate” svoje goste upoznaju sa najvažnijim informacijama vezanim za Srbiju i znamenite Srbe.

Uostalom, pogledajte u video kako je to izgledalo…

Piše: Antonije Kovačević Foto&Video: Ivana Milano

YOU MAY LIKE