Chicago, IL
63°
Fair
5:27 am8:06 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 4mph E
Humidity: 73%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
10 pm11 pm12 am1 am2 am
59°F
59°F
55°F
55°F
55°F
SatSunMonTueWed
77°F / 64°F
68°F / 59°F
82°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 54°F

Published 3 years ago

By Antonije Kovačević

INTERVJU, ALEK KAVČIĆ, SRBIN KOJI SE OBOGATIO BEZ LOPOVLUKA: Srbija neće opstati bez ekonomskog nacionalizma, EU je naša zabluda! (VIDEO)

Gost u novoj emisiji YouTube kanala Serbian News USA je krajnje neobičan čovek, profesor Univerziteta na Havajima, deveti na listi najbogatijih Srba i jedan od retkih (uz Novaka Đokovića) koji do bogatstva nije došao kroz tranzicionu kaljugu politički montiranih srpskih privatizacija, već, zamislite, isključivo zahvaljujući svom mozgu!

U Srbiji su za njega prvi put čuli kada je pre nekoliko godina američki gigant Marvel bio sudski primoran da njemu i njegovom kolegi isplati neverovatnih 750 miliona dolara odštete za krađu patenta koji se koristi u milijardama uređaja na planeti Zemlji. Ali, tu tek počinje zaplet…

Kada su mu na račun legli svi ti silni milioni, on je odlučio da svoj novac i energiju usmeri kao deci Srbije, udarajući temelje novom obrazovnom sistemu koji bi se bazirao na besplatnim, digitalnim udžbenicima. Međutim, umesto da ga dočekaju raširenih ruku i sa crvenim tepihom, jer je srpskim roditeljima uštedeo milione koje su trošili na udžbenike, protiv njega su počeli da podnose sudske tužbe, naručuju tekstove u medijima i slično…

Mislili su da će ga uplašiti i oterati, ali su se prevarili. On je nastavio da se bori i od januara pa do danas obezbedio srpskim osnovcima i školama na stotine hiljada digitalnih i štampanih udžbenika koji vrede milione dinara.

Poslušajte šta je sve Antoniju Kovačeviću u ekskluzivnom intervjuu rekao profesor Alek Kavčić, milioner koji je rešio da našoj deci pruži lepšu budućnostt i u tu ideju uložio više od milion dolara.

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Za više ekskluzivnih intervjua i zanimljivih reportažas zapratite (SUBSCRIBE) Serbian News USA jednim klikom OVDE!

YOU MAY LIKE