Chicago, IL
70°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 70°F
Wind: 14mph NNE
Humidity: 51%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 7
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
68°F
68°F
66°F
66°F
66°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
82°F / 64°F
73°F / 55°F
73°F / 57°F
70°F / 57°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

TUŽITELJKA: BRAJAN MOŽE BITI OSUĐEN I AKO SE TELO NE NAĐE NIKADA: “Postoje uslovi za podizanje optužnice!”

Krvavi slomljeni nož u podrumu kuće Volšovih, krvavi tepih i ljudsko tkivo nađeno na testeri skrivenoj među đubretom deponije Pibodi – to su jedini materijalni tragovi koji bostonski istražitelji imaju, a koji mogu sadržati DNK ostatke Ane Volš Ljubičić, Srpkinje iz gradića Kohaset, Masačusets, kojoj se 1. januara gubi svaki trag.

Njen slučaj već 12 dana zaokuplja američku i srpski javnost. Zvanično se i dalje vodi kao nestala, ali istražitelji koji se bave slučajem Ane Volš gotovo da više ne uzimaju u razmatranje tu mogućnost. Majka troje dece, žena uspešna u poslu u kojem je uživala, nije imala nijedan jedini razlog da pobegne od svog života. Ostaje ona gora mogućnost – da je ubijena. Ključno pitanje je: Može li ovaj slučaj da bude rešen i može li evenualni ubica da odgovora čak i ako Ana nikada ne bude pronađena?

Zbog toga istražitelji uporno istražuju svako đubrište i svaku deponiju gde bi eventualni ubica mogao ukloniti tragove. U podrumu kuće Volšovih otkriven je krvavi, oštećeni nož. Na deponiji Pibodi, pored krvavih kesa, sekire i tepiha, nađena je i testera sa tragovima ljudskog tkiva. Forenzika tek treba da pokaže kome pripadaju, očekuju se rezultati analize. Paralelno, traga se i na ostalim mestima gde se Brajan Volš kretao. On je snimljen pored đubrišta prodavnice pića Svampskot na dan navodnog nestanka njegove supruge, međutim, istražitelji na tom mestu nisu pronašli ništa sumnjivo.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Posebnu pažnju izaziva pogon za preradu otpada u električnu energiju SEMASS koji se nalazi u blizini Kohaseta. Kada neki predmet tamo završi, a tamo završi svo đubre iz Bostona i okoline, istog dana isčezne svaki materijalni trag o njemu. Ukoliko je Ana ubijena i tamo bačeno njeno telo ili delove tela, oni nikad neće biti pronađeni.

Ipak, bostonski mediji pišu da krivac, a u većini analiza iza ove reči stoji ime Brajan Volša, može da završi na dugogodišnjoj robiji i ako Anino telo nikada ne bude pronađeno. Bivši državni tužialac Brajan Keli kaže da dve stvari idu u korist istrazi, a protiv supruga Ane Volš. Prvi faktor je porota, a drugi – vreme.

Brajan Volš nije savršeni kriminalac. Guglao je kako da raskomada ženu, u njegovim podrumu je nađen krvav nož, kupovao je sumnjiva sredstava za čišćenje, laga o istrazi… Sve to će u glavi porote sklopiti sasvim jasnu sliku. Gotovo da nema slabog mesta u toj optužbi, osim što ne postoji krunski dokaz, smatra Keli.

A, što se tiče krunskog dokaza, na strani istrage je drugi faktor – vreme.

Ne zaboravite da je Brajan Volš iza rešetaka i da odatle sasvim sigurno neće skoro izaći. On je već bio u kućnom pritvoru zbog ranijih krivičnih dela i postoje svi uslovi da još dugo bude liše slobode. Zato istraga sasvim sigurnu nema razloga da žuri. Možda već sada postoje uslovi za optužnicu protiv njega, ali jednostavno nema potrebe za žurbom. Zašto ne sakupiti još jakih dokaza i izaći sa njima pred sudu, ako već vreme to dozvoljava, dodaje Keli.

POVEZANE TEME:

ĐOKOVIĆ I ŠVARCMAN NAŠLI NAČIN DA SE ZABAVE: “Šta gledaš glupane?” (VIDEO)

ŽENA SKOČILA SA MOSTA U NOVOM SADU: Policajci heroji, izvukli je iz reke!

OVO JE LEPA PRIČA: Rođena je još jedna Milica Rakić! Beba ime dobila po curici, žrtvi NATO bombi!

Izvor: Blic.rs
Foto: Printscreen Instagram @anawalshe

YOU MAY LIKE