Chicago
79°
Sunny
6:46 am6:34 pm CDT
Feels like: 79°F
Wind: 8mph SE
Humidity: 59%
Pressure: 30.18"Hg
UV index: 4
SunMonTue
79/61°F
81/63°F
81/68°F

Published 2 years ago

By admin

TRUDO SE ZAIGRAO: Kanada šalje vojsku u Ukrajinu i uvodi sankcije Rusiji!

Premijer Kanade Džastin Trudo predstavio je u utorak prvi krug ekonomskih sankcija Rusiji, dan nakon što je Moskva priznala nezavisnost dve samoproglašene proruske republike na istoku Ukrajine, prenosi Anadolija.

Govoreći na konferenciji za novinare, Trudo je rekao da Kanada “snažno osuđuje” potez ruskog predsednika Vladimira Putina u vezi s Luganskom i Donjeckom.

“Nemojte se zavaravati. Ovo je dalja invazija suverene države i apsolutno je neprihvatljiva. Provokacije Rusije su pretnja sigurnosti i miru u svetu”, rekao je Trudo.

Trudo je rekao da “prva runda” sankcija uključuje zabranu Kanađanima da imaju bilo kakve finansijske poslove sa Luganskom i Donjeckom. Kanađanima je takođe zabranjeno da obavljaju finansijske poslove sa dve ruske banke.

Trudo je rekao da Kanada takođe sankcioniše sve članove ruskog parlamenta koji su sledili Putinovo vođstvo i glasali za priznavanje dve separatističke regije.

Kanadski premijer je takođe objavio da njegova zemlja šalje 460 vojnika u Ukrajinu.

Rusija je priznala ukrajinske separatističke regije, takozvane republike Donjeck i Lugansk. Lideri Evropske unije i NATO-a, kao i brojne države najoštrije su osudili taj Putinov čin, ponovili podršku Ukrajini i najavili zajedničku reakciju.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Guardian News, NowThis News

YOU MAY LIKE