Chicago, IL
55°
Sunny / Wind
6:02 am7:36 pm CDT
Feels like: 52°F
Wind: 20mph W
Humidity: 32%
Pressure: 30.06"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
55°F
54°F
52°F
50°F
48°F
SatSunMonTueWed
50°F / 37°F
61°F / 41°F
64°F / 52°F
59°F / 41°F
46°F / 39°F

Published 2 years ago

By admin

ISPOVEST POZNATOG GLUMCA: Brat mi je poginuo pred početak predstave, tada sam potpuno osedeo!

Glumac i profesor Dragan Petrović Pele u nedavnom intervjuu javno je govorio o jednom od najtežih trenutaka tokom svog života – kada su mu javili da mu je stariji brat poginuo. Na pitanje kako čovek izdrži tako nešto Pele iskreno kaže:

“Izdrži. To je onaj mehanizam samoobmane. Isto je kao i kad se posečeš. To ne boli odmah, boli kasnije. Nalet adrenalila. U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš osećaš bes pa tek onda tugu.”

Vest o tome da mu je brat Zoran poginuo zatekla ga je u pozorištu i to pred sam početak predstave.

“Saznao sam pred sam početak predstave. Bila je to sećam se ‘Kolubarska bitka’. Nije u to vreme bilo mibilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu Janketića, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu a ja sam imao 2-3 scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene. Kaže mi – naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. Imao sam 28 godina tada. I kada sam se vratio na Akademiju, vratio sam se kao sed čovek”, ispričao je Pele u emisji “TV lica kao sav normalan svet”.

Pele već više od dve decenije radi na FDU. Tu je 1997. došao kao asistent da bi posle nastavio kao profesor. O toj stalnoj fami da se Akademija upisuje preko veze, Pele je svojevremeno govorio u intervjuu za “Kurir.”

“Ta fama prati ovaj fakultet od osnivanja. Ali to jednostavno nije istina. Nema veće nesreće od toga da onog ko nije talentovan primite na glumu. Vama će biti prvo problem jer nećete ništa moći da ga naučite. Kao da primate nekoga na Muzičku akademiju a on nema ni malo sluha. S druge strane ono što je mnogo važnije vi takvog čoveka unesrećite za ceo život. Jer on ima završen fakultet al ga niko neće. Može da ima leđa kakva god hoće ali ne vredi. Biće u jednom ili dva projekta i samo će nestati. Bilo je takvih primera i to ljudi koji su imali debela leđa – roditelja, stričeva itd… Oni onda završe privatne fakultete, ali ne vredi. Ako nemate dara ne vredi. Jednostavno ne može”, rekao je on.

Istakao je da, od kad je na fakultetu, niko nikad nije vršio pritisak da nekoga mora da primi.

“Smatram da svako može da dođe i pokaže šta ume i zna. Svako ima prava da dođe i proba da položi pijemni. Ali ja za sve ove godine nisam došao u situaciju da mi neko stoji za vratom. Ali svi koji me dobro poznaju znaju da to ne bi ni vredelo. Loše reagujem na pritisak i loše reagujem na pare. Mnogo gore reagujem na pare nego na pritisak”, rekao je Pele.

Ispričao je tada i jednu zanimljivu situaciju kada mu se čovek zahvalio što mu sin nije primljen na Akademiju.

“Prišao mi je jedan političar, neću reći koji, i rekao mi kako mi se posebno zahvaljuje. Pitam na čemu mi to zahvaljuje a on me pita da li znam da je njegov sin konkurisao kod mene.

-Ne znam
-Jeste, konkurisao je pre 6 godina i ti ga nisi primio. Mi smo tada odahnuli, odahnuli! Evo sad je završio drugi fakultet, završava sad i master.

Eto, on na primer da je primljen bio bi nesrećan, nezadovoljan. Ta tuga bi ga pojela. Gluma može da bude i smrtonosna. Da zaista…”, rekao je tada Pele.

Dragan Petrović Pele je u braku sa glumicom Olgom Odanović. Imaju sina Jakova i ćerku Lenku, koja je takođe glumica.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mondo
Foto: Printscreen YouTube / RTS Zabava – Zvanični kanal

YOU MAY LIKE