Connect with us

aktuelno

TRI MEDALJE ZA MLADE GENIJALCE: Informatičari osvojili zlato i dve bronze na Međunarodnoj Olimpijadi

Published

on

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i dve bronzane medalje na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, održanoj onlajn u organizaciji Singapura.

Kako je saopštilo Društvo matematičara Srbije, na olimpijadi je učestvovalo 343 takmičara iz 87 zemalja, što je najveći broj takmičara u istoriji ovog takmičenja, a četverac mladih informatičara iz Srbije ostvario je izuzetan uspeh.

Zlatnu medalju je osvojio Tadija Šebez iz novosadske gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, dok su bronzane medalje osvojili učenici Matematičke gimnazije iz Beograda Jovan Bengin i Mateja Vukelić. U ekipi je bio i Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije iz Beograda.

„Tadija Šebez ostvario je zaista izuzetan uspeh jer je ovo je prvi put da predstavnik Srbije osvoji zlato na informatičkoj olimpijadi, a zanimljivo je i da je on – uz takmičara Rusije sa istim brojem bodova – najbolje plasirani takmičar koji nije azijskog porekla“, navedeno je u saopštenju.

Vođe ekipe bili su Marko Savić i Dušan Zdravković, a lokalni organizatori nadgledanog online takmičenja Pavle Martinović, Vladimir Milenković i Aleksa Plavšić.

Domaćin našim takmičarskim ekipama proteklih 20 dana bio je  Matematički fakultet u Beogradu, navodi se u saopštenju Društva matematičara Srbije.

Izvor: N1 / Danas Foto: Društvo matematičara Srbije

Advertisement