Chicago, IL
57°
Mostly Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 6mph SW
Humidity: 38%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
7 pm8 pm9 pm10 pm11 pm
52°F
50°F
46°F
45°F
43°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
64°F / 28°F
34°F / 23°F
45°F / 32°F
52°F / 39°F

Published 4 years ago

By Bojana Kovačević

TRAMPOVI TAJNI AGENTI RAZBIJAJU BANDE ČIKAGA: Gradonačelnica besna na predsednika, šef policije ga moli za pomoć

ČikagoPredsednik Donald Tramp ponovo je zapretio da će poslati savezne agente u Čikago, dok je gradonačelnica Lori Lajtfut u ponedeljak uputila pismo u kome ga poziva da odustane od te ideje.

Trampove pretnje dolaze u isto vreme kada federalni agenti sprovode operacije u Portlandu u kojima privode demonstrante sa ulica.

“Ono što nam ne treba i što će sigurno ugroziti bezbednost naše zajednice jesu savezni agenti koji su raspoređeni po Čikagu”, saopštila je Lajtfut u pismu na četiri stranice.

“Bilo koji oblik primene vojne sile unutar naših granica, koji nije pod policijskom kontrolom uprave u Čikagu, doveo bi do katastrofe.

Tribune je izvestio da će Trampu već ove sedmice biti omogućeno da pošalje desetine agenata Ministarstva unutrašnjih poslova u Čikago.

Reporter Njujork Tajmsa, Zolan Kano-Jungs, tvitom je potvrdio izveštaje u kojima se navodi da će 150 agenata biti poslato u Čikago, a više saveznih agenata biti naknadno raspoređeno.

Na konferenciji za štampu koja je održana u ponedeljak, Lajtfut je izrazila “veliku zabrinutost” zbog saveznih agenata koji dolaze u Čikago, imajući u vidu dešavanja u Portlandu.

Ali samo sat vremena kasnije, nasuprot stavu gradonačelnice, šef policije je pozdravio “bilo koji vid pomoći”.

„Uputili smo brojne zahteve za pomoć, posebno u naporima da se pozabavimo kriminalnim mrežama srednjeg i višeg nivoa, rekao je šef policije Braun.

Vest o planovima Trampa da pošalje savezne agente izazvala je negodovanje demonstranata, koje je policija pre nekoliko dana sprečila u rušenju statue Kristofora Kolumba u Grant parku. Aktivisti su tražili da federalni agenti ostanu van grada, ponavljajući zahtev gradonačelnici Lajtfut za uklanjanje statue.

Izvor: Block Club Cikago
Foto: Printscreen / Twitter

YOU MAY LIKE