Chicago
64°
Cloudy
6:43 am6:39 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 10mph ESE
Humidity: 90%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
68/61°F
70/61°F
77/63°F

Published 4 weeks ago

By Serbian Times

TRAMPOV RIVAL ŠOKIRAO SVET: Spreman sam za teritorijalne ustupke i prekid sankcija Rusiji, ako Moskva prihvati ovo!

Američki biznismen Vivek Ramasvami, kandidat za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024, nagovestio je svoju spremnost na ustupke Rusiji po pitanju sankcija i novih regiona, u zamenu za „izlazak iz vojnog saveza sa Kinom”.

Prema njegovim rečima, što duže traje rat u Ukrajini, postaje sve jasnije da je samo jedan pobednik, a to je Kina.

Ramasvami je u autorskom tekstu za „The American Conservative” naveo da će „prihvatiti rusku kontrolu” nad novim regionima i „zavetovati se da će blokirati kandidaturu Ukrajine za NATO, u zamenu za izlazak Rusije iz vojnog saveza sa Kinom”.

„Dobar dogovor zahteva da sve strane nešto izvuku iz njega. U tom cilju, prihvatiću rusku kontrolu nad okupiranim teritorijama i obavezati se da ću blokirati kandidaturu Ukrajine za NATO, u zamenu za izlazak Rusije iz vojnog saveza sa Kinom. Ukinuću sankcije i vratiti Rusiju na svetsko tržište. Na ovaj način ću podići Rusiju kao stratešku proveru kineskih planova u istočnoj Aziji”, naveo je Ramasvami.

PROČITAJTE VIŠE:

On je ocenio da Kina i Rusija sada deluju zajedno „na način koji nas ugrožava” i da Sjedinjene Američke Države moraju priznati svoje greške.

„Ići ću u Moskvu 2025. Isporučiću mir u Ukrajini pod jedinim uslovima koji bi trebalo da nam budu važni – uslovima koji stavljaju američke interese na prvo mesto. Bajdenova administracija je glupo pokušala da navede Sija da „otkači” Putina. U stvarnosti, trebalo bi da nateramo Putina da odbaci Sija”, rekao je Ramasvami.

On nije naveo da li bi „prihvatanje ruske kontrole” značilo američko priznanje novih ruskih regiona – Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti, čije je pripajanje proglasila Rusija u septembru 2022. godine, prenosi Tanjug.

POVEZANE TEME:

NEMCI OTKRILI ISTINU: Evo ko je razneo Severni tok 2 i zašto niko ne želi da čuje odgovor!

MASK POSTAO GLAVNI IGRAČ U UKRAJINI: Kijevu obezbedio internet za vojsku, a istovremeno razgovara sa Putinom!

TAKER KARLSON:”Teško je boriti se sa Rusijom koja ima hiljadugodišnju istoriju i ogroman nuklerani arsenal!”

Izvor: Politika
Foto: Printscreen Instagram @vivekgramaswamy

YOU MAY LIKE