Chicago
63°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 2mph SSE
Humidity: 92%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

IVANA VULETA NAJAVILA KRAJ KARIJERE: Evo kada će se povući najveća srpska atletičarka!

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Vuleta najavila je završetak trofejne karijere posle Olimpijskih igara u Parizu naredne godine.

–Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici, ali jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh, bila bi prevelika žrtva, jer želim da budem zdrava i posle karijere, da mogu normalno da se krećem, imala sam sreće da sam samo jednu težu povreu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala šta mogu da jurim i posle OI, to će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju – rekla je Vuleta.

PROČITAJTE VIŠE:

Dakle, Olimpijske igre u Parizu biće poslednje takmičenje za trofejnu atletičarku, koja ima evropsko i svetsko zlato i fali još samo olimpijsko. Ima olimpijsku medalju iz Rija 2016. i to je prva atletska medalja za Srbiju, da li kao samostalnu državu ili deo Jugoslavije, posle više od šest decenija.

–Prošle godine sam oba takmičenja završila sa 7.06, ove 7,14, to obećavaju medalju i to 99%. Ali, ne mogu da kažem da najavljujem zlato, najavljujem to nešto što želim, olimpijska godina je nešto za šta se svi spremaju na sve moguće načine, bitno je da kad uđem u ciklus, uđem 100% spremna i da se za to spremim i to je to.

Vuleta je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila prvo svetsko zlato ikada za srpsku atletiku skokom 7.14.

POVEZANE TEME:

MAJKA MI JE UMRLA OD IZLIVA KRVI NA MOZAK, A OTAC ALKOHOLIČAR ME JE ISTERAO IZ STANA: Potresna ispovest mame najbolje srpske atletičarke, Ivane Vulete! (FOTO)

ORLOVI DOBILI MOĆNU PODRŠKU! Đoković: Žao mi je što mnogi kritikuju i otpisuju te momke, samo nek održe timsku atmosferu!

SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET: Navijači Srbije na originalan način čestitali selektoru Pešiću rođendan! (VIDEO)

Izvor: SportKlub
Foto: Printscreen Instagram @ivanaspanovic

YOU MAY LIKE