Connect with us

Amerika

TRAMP ZABORAVIO ASANŽA I SNOUDENA: Pomilovani reper Lil Vejn, Stiv Benon, amnestirane hiljade Venecuelanaca!

Published

on

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp pomilovao je 73 osobe i ublažio kazne za još 70 osoba, saopštila je Bela kuća rano u sredu, nekoliko sati pre kraja njegovog mandata.

Među pomilovanima je i bivši menadžera kampanje i viši savetnika Stiv Benon, koji je optužen za prevaru hiljada investitora koji su verovali da daju novac za projekat izgradnje zida duž južne američke granice. Tužioci su tvrdili da je Benon umesto toga iskoristio više od milion dolara za plaćanje službenih i ličnih troškova kampanje.

Takođe je pomilovan i Eliot Brojdi, bivši najviši Trampov sakupljač sredstava koji se prošle godine izjasnio krivim za kršenje zakona o stranom lobiranju.

Tramp je preinačio kaznu bivšem gradonačelniku Detroita Kvameu Kilpatriku, koji je služio više od 20 godina zatvora zbog korišćenja položaja izabranog zvaničnika za iznuđivanje, primanje mita i prevaru.

PROČITAJTE JOŠ:

HILJADE IMIGRANATA HRLE KA GRANICI: “Predsednik Bajden će nam pomoći, on će nam dati papire!” (VIDEO)

TRAMP U OPROŠTAJNOM GOVORU PORUČIO: Naš pokret je tek počeo svoj život (VIDEO)

BIZARNO: Tri meseca proveo na čikaškom aerodromu zbog straha od korone!

Predsednik je takođe pomilovao Dvejna Kartera mlađeg, repera poznatog pod imenom Lil Vejn, koji je priznao krivicu federalne optužnice za oružje.

Tramp je već izdao niz pomilovanja za dugogodišnje saradnike i pristalice, uključujući još jednog bivšeg menadžera kampanje Pola Manaforta, savetnika Rodžera Stouna, njegovog prvog savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina i Čarlsa Kušnera, oca svog zeta.

Predsednik Donald Trump je takođe izdao 18-mesečnu izvršnu amnestiju za desetine hiljada državljana Venecuele koji žive u Sjedinjenim Državama i koji bi inače bili podobni za deportaciju.

Izvršnom naredbom svoje poslednje noći u Beloj kući, Tramp je izdao odloženi prinudni odlazak (DED) za najmanje 94.000 državljana Venecuele – dozvolivši im da ostanu u SAD-u, slobodni od deportacije u periodu od 18 meseci.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / Guardian News

Advertisement