Connect with us

Dijaspora

SRAMNO! Ubica Milana Lončara pušten iz zatvora pre dve nedelje za samo 3.200$!

Published

on

Džozefus Dejvis(20), koji je uhapšen zbog ubistvo Milana Lončara (25) u Filadelfiji, pušten je iz zatvora samo dve nedelje pre zločina, uz smanjenu kauciju.

Davis je pušten iz zatvora 29. decembra nakon što je platio drastično smanjenu kauciju. Dejvis je pre toga uhapšen i optužen za nekoliko nasilnih krađa vozila Ubera (carjacking) i platio je kauciju od 2.000 dolara nakon što je sudija smanjio kauciju sa 100.000 na 2.000 dolara.

Zbog napada i pretnje službeniku za uslovno otpuštanje u vreme dok je bio u pritvoru, Davis je platio još 1.200 dolara umanjenog jemstva nakon što je drugi sudija smanjio kauciju sa 20.000 na 1.200 dolara.

Sveukupno, za izlazak iz zatvora platio je 3.200 dolara, a 14 dana posle toga je pucao na Lončara.

Dvadesetogodišnji Dejvis živi samo nekoliko blokova od mesta zločina u delu Filadelfije koji se zove Brueritaun.

Policija je danas objavila da je Davis uhapšen samo dva sata nakon ubistva, dok je upravljao ukradenim automobilom. Četvorica njegovih saputnika su pobegla, a policija ga je privela jer su se njegova odeća i opis poklapali sa video snimcima Lončarovog ubistva.

Sudije odbile zahtev tužilaca

Džejn Roh iz kancelarije okružnog tužioca Larija Krasnera, izjavila je da su se u ovom slučaju pomoćnici okružnih tužilaca zalagali za veće iznose kaucije, ali da su ih dvojica sudija odbila.

Roh je rekla da Davisu neće biti određena kaucija tokom predstojećeg suđenja, jer je reč o nasilnom ubistvu.

Advokat branilac Čak Perut, koji nije bio direktno umešan u ove slučajeve, kaže da često viđa pomoćnike okružnih tužilaca koji se redovno nadmeću za najveću moguću kauciju kada su u pitanju optužbe za oružje – a koja iznosi 999.999 dolara.

To, ističe, može odvratiti sudije da odrede visoku kauciju.

“Ne možete jednoobrazno tražiti visoku kauciju, jer je nećete dobiti svaki put. Tražite je kada je to potrebno”, rekao je Peruto.

Policija u Filadelfiji saopštila je da je identifikovala drugu osobu koja je zainteresovana za ubistvo Milana Lončara, ali još nije objavila ime.

Izvor: ABC 6 Foto: PPD

Advertisement