Chicago
64°
Fog
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 4mph SE
Humidity: 92%
Pressure: 30.13"Hg
UV index: 0
SatSunMon
75/61°F
77/63°F
79/63°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TRAMP TRAŽI IZUZEĆE SUDIJE: Nema šanse da dobijem pravično suđenje, ovo je ruganje slobodi govora!

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da će zatražiti od sudije Tanje Čutkan, koja vodi proces protiv njega za pokušaj izborne prevare, da se povuče i ocenio da „nema šanse da dobije pravično suđenje“ ako ona to ne uradi.

Njegov poziv usledio je nakon što je tužilaštvo zatražilo sudski nalog kojim bi se ograničilo ono što on može javno da govori o tom slučaju, prenosi BBC.

Sudiju Čutkan imenovao je bivši predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama.

Tramp je danas na svojoj platformi „Truth Social“ to opisao kao „ruganje slobodi govora i fer izbora“ i naveo da će njegov pravni tim odmah tražiti izuzeće sudije.

Sudija Čutkan je ranije presudila protiv Trampovih pokušaja da zaštiti dokaze od Komiteta Predstavničkog doma Kongresa koji ispituje događaje od 6. januara, nakon čega se suočila sa čestim napadima Trampovih saradnika, a Tramp je nju i Ministarstvo pravde opisao kao „veoma pristrasne i veoma korumpirane“.

Čutkan je imenovana 2014. godine i jedini je savezni sudija u Vašingtonu koji je izrekao kazne protiv optuženih u slučajevima vezanim za nerede u Kapitolu 6. januara koje su duže od onoga što je tražilo Ministarstvo pravde.

Izuzeće sudije nije jedino što je Tramp rekao da će tražiti, jer želi i da se njegov slučaj izmesti iz Vašingtona, jer tvrdi da je „nemoguće da dobije pravično suđenje u Vašingtonu”, koji opisuje kao „antitrampovski grad”.

Trampov advokat Džon Lauro rekao je danas da je Tramp napadnut i optužen zbog toga što je iskoristio pravo na slobodu govora koje mu garantuje Prvi amandman na Ustav.

POVEZANE TEME:

TRAGEDIJA U AMERICI: Sudarili se vatrogasni helikopteri dok su gasili požare, tri osobe poginule! (VIDEO)

DEČAK HTEO DA ZARADI, A KOMŠIJE GA PRIJAVILE: Policajaci mu priredili iznenađenje koje će pamtiti ceo život! (VIDEO)

NEVEROVATNA SUDBINA AMERIČKOG KAMIONDŽIJE: Otišao u penziju, pa posle 3 dana osvojio milione na lutriji!

Izvor: Danas
Foto: Printscreen Twitter @piersmorgan

YOU MAY LIKE