Chicago
72°
Clear
6:49 am6:29 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 2mph SSW
Humidity: 66%
Pressure: 30.12"Hg
UV index: 0
WedThuFri
79/64°F
72/54°F
61/46°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

TRAGEDIJA U AMERICI: Sudarili se vatrogasni helikopteri dok su gasili požare, tri osobe poginule! (VIDEO)

Tri osobe su poginule nakon što su se dva vatrogasna helikoptera sudarila u nedelju u južnoj Kaliforniji dok su gasili požar u okrugu Riversajd, saopštili su zvaničnici za vanredne situacije.

Jedan od helikoptera je bezbedno sleteo. “Nažalost, drugi helikopter se srušio i tragično su stradala sva tri člana, uključujući jednog šefa KalFajer divizije, jednog kapetana KalFajera i jednog pilota klijenta po ugovoru”, rekao je šef južnog regiona KalFajera Dejvid Fulčer tokom konferencije za novinare rano u ponedeljak.

Falčer nije identifikovao žrtve.

Resursi vatrogasne službe KalFajer i okruga Riversajd upućeni su na prijavljen požar u blizini raskrsnice Brodvej strit i Avenija Saut Ronda u zajednici Kabazon, rekao je Fulčer.

Ubrzo po dolasku prve motorizovane ekipe, saopšteno je da se vatra proširila na vegetaciju i pokrenuta je potpuna akcija protiv šumskih požara, koja je uključivala avione i helikoptere.

Tokom gašenja požara sudarila su se dva helikoptera. Nesreća je izazvala dodatni požar od na 1,6 hektara, koji je ugašen.

PROČITAJTE VIŠE:

“Iako je ovo bio tragičan događaj, danas smo takođe zahvalni što nije bilo gore”, rekao je Falčer. “Pojedinci u prvom helikopteru uspeli su da bezbedno slete bez incidenata i niko drugi nije povređen”.

Pilot helikoptera je obavljao posao po ugovoru sa Kalifornijskim odeljenjem za šumarstvo i zaštitu od požara, rekao je kapetan vatrogasaca i portparol Ričard Kordova u nedelju uveče.

Uzrok nesreće istražuju federalne vlasti.

POVEZANE TEME:

SRCEPARAJUĆA SCENA IZ POPLAVLJENE SLOVENIJE: Dečak sa plavim kišobranom na ovaj način dočekao spasioce! (FOTO)

SPEKTAKULARNA AKCIJA U KALIFORNIJI: Vatrogasci helikopterom spasili konja koji se povredio! (VIDEO)

TRAGEDIJA U AMERICI: Otac spasio troje dece iz reke, pa izgubio ravnotežu i udavio se! (VIDEO)

Izvor: Glas Amerike
Foto: AFP

YOU MAY LIKE