Connect with us

Amerika

TRAMP ŠALJE NACIONALNU GARDU DA ČUVA SPOMENIKE: Stotine vojnika na ulicama Vašingtona, vandalima preti 10 godina zatvora

Published

on

Demonstranti su u ponedeljak pokušali da sruše statuu sedmog predsednika SAD Endrua Džeksona na trgu Lafajet u blizini Bele kuće, a prošli petak pokušali su da zapale, nakon što su oborili statuu konfederacijskog generala, američkog pesnika, pravnika, istaknutog člana masonske lože Alberta Pajka

Baš kao i u slučaju paljenja, krađa i kamenovanja više stotina lokala širom Vašingtona, kada je predsednik SAD Donald Tramp zatražio od Nacionalne garde da interveniše i zaštiti građane, tako je i u slučaju sve masovnijeg uništavanja spomenika u američkoj prestonici.

Stotine vojnika Nacionalne garde Vašington D.C. mobilisano je se za zaštitu spomenika u glavnom gradu države, rekao je u sredu visoki zvaničnik američke odbrane.

ODRUBLJIVANJE GLAVE, POTAPANJE U VODU, GAŽENJE… Statue Kristofora Kolumba i Džefersona Dejvisa na udaru demonstranata širom Amerike (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Dejvid Bernhard zatražio je akciju ranije ove nedelje zbog demonstranata koji gađaju, pale i ruše statue i druge istorijske spomenike tokom demonstracija povodom smrti Džordža Flojda krajem maja u Mineapolisu.

UNIŠTENA STATUA DŽORDŽA VAŠINGTONA: Demonstranti u Portlandu zapalili i srušili spomenik oca nacije (FOTO) (VIDEO)

Demonstranti su u ponedeljak pokušali da sruše statuu sedmog predsednika SAD Endrua Džeksona na trgu Lafajet u blizini Bele kuće, a prošli petak pokušali su da zapale, nakon što su oborili statuu konfederacijskog generala, američkog pesnika, pravnika, istaknutog člana masonske lože Alberta Pajka.

Berhard je nakon toga rekao da je posetio Trg Lafaijet i bio svedok razaranja, te naglasio da se zemlja “neće klanjati anarhistima” i da će “zakon i red preovladavati a pravda služiti”.

I Donald Tramp je osudio ovaj incident, a policiju optužio da “ne radi svoj posao već posmatra rušenje i paljenje kipova”.

Nasilne demontarante je nazvao “sramotom za zemlju” koji se neće tolerisati.

On je pozvao na hapšenje počinitelja.

“Svako ko bude uhvaćen da uništava spomenike ili bilo koju drugu imovinu savezne države, biće podvrgnut hapšenju i suočiče se sa deset godina zatvora po zakonu savezne države Vašington”, dodao je Tramp.

IZVOR: Foxnews/Serbian Times FOTO: WA National Guard

Advertisement