Connect with us

Amerika

ČIKAGO OD PETKA ULAZI U 4. FAZU: Kreću restorani, bioskopi, teretane…

Published

on

Vlada guvernera Ilinoisa J.B. Pritzkera objavila je nove smernice za “Obnovu Ilinoisa” koje vraćaju nekoliko industrija na noge, počev od restoranske usluge u zatvorenim prostorijama, odlazak u bioskope, pozorišta, muzeje, zoo-vrt, fitnes i rekreativne centre…

Sva četiri regiona države Ilinois u petak bi trebalo da pređu u četvrtu fazu otvaranja posle izbijanja koronavirusa.

Vlada J.B. Pritzkera u ponedeljak je objavila nove smernice za “Obnovu Ilinoisa” koje vraćaju nekoliko industrija na noge, počev od restoranske usluge u zatvorenim prostorijama, odlazak u bioskope, pozorišta, muzeje, zoo-vrt, fitnes i rekreativne centre…

ZOO-VRT: Posle skoro četiri meseca moguća poseta Linkoln parku

Okupljanja će, za razliku od treće faze koja je bila na snazi od 1. juna, umesto dosadašnjih deset, biti dozvoljena za maksimum 50 ljudi, a praktikovaće se i socijalna distanca od najmanje dva metra.

“Tokom poslednja četiri meseca, udruženi smo u zajedničkoj borbi da zaštititimo jedni druge. Ostanak kod kuće i praktikovanje socijalnog distanciranja urodile su rezultatom da stopa novih slučajeva COVID-19 i dalje opada i da je svaki region u celoj državi spreman da pređe na fazu 4 plana obnove države Ilinois”, rekao je Pritzker.

On je naglasio da će na snazi ostati preporuke nošenja maske za lice i poštovanja saveta zdravstvenih radnika.

RAZMAK IZMEĐU STOLOVA 2 MEGTRA: Za jednim stolom najviše od 10 osoba

Napomena je da sve što se bude otvaralo biće u funkciji “sa ograničenim kapacitetom i odgovarajućim zaštitnim merama”.

Paralelno sa procesom ulaska države Ilinois u četvrtu fazu otvaranja u petak, 26. juna, i barovi, pivnice i restorani u Čikagu ponovo će moći da da stave na raspolaganje svoje unutrašnje kapacitete gostima!

Prema rečima gradonačelnice Lori Lajtfut, ti zatvoreni kapaciteti biće svedeni na 25 odsto, za maksimalno 50 osoba po prostoriji ili spratu.

Pravilnik podrazumeva da će gosti sedeti za stolovima koji su udaljeni najmanje šest stopa, odnosno dva metra, sa deset ili manje ljudi za stolom.

PLAN ZA OTVARANJE ČIKAGA: Ćetvrta faza počinje u petak

Sedenje u barovima i pivnicama u kojima se ne služi hrana biće ograničeno na najviše dva sata vremena.

Prodaja alkohola u barovima i restoranima vršiće se najaksanije do 23:00. svake noći, dok se prodaja alkohola za nošenje ili dostavu završava u 21:00 sat.

Gosti se obavezuju da nose maske prilikom ulaska ili izlaska iz ugostiteljskih lokala i toaleta, dok za vreme obedovanja ne moraju nositi zaštitnu masku.

Osoblje će takođe nositi maske i biti u obavezi da dezinfikuje stolove i stolice na svakih pola sata.

IZVOR: Theinfatuation/Serbian Times FOTO: lincolnparkzoo/ Everest restorant

Advertisement