Connect with us

Amerika

TRAMP PRETI VETOM NA BUDŽET ZA ODBRANU: Ukinuti zaštitu društvenih mreža od tužbi!

Published

on

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je da će staviti veto na budžet za odbranu ako se iz tog predloga zakona ne izbaci deo koji sada štiti društvene mreže od tužbi, zbog onoga što objavljuju njihovi korisnici.

Predlog zakona o finansiranju odbrane je vredan 740 milijardi dolara i trenutno se nalazi u odboru koji treba da usaglasi dve različite verzije demokratskog Predtavničkog doma i republikanskog Senata.

Deo koji se odnosi na društvene mreže i kompanije na internetu poznat je kao Sekcija 230, a Tramp je na Tviteru ocenio da to predstavlja “ozbiljnu pretnju po nacionalnu bezbednost i integritet izbora”.

I demokrate i republikanci pozvali su da se Sekcija 230 izmeni, ali ne i da se ukida.

Džon Beroja, direktor udruženja koje predstablja Gugl, Fejsbuk, Tviter, Amazon i Redit, rekao je da bi pretnja za nacionalnu bezbednost bilo ukidanje Sekcije 230.

“Taj deo zakona ovlašćuje kompanije da uklone štetne i opasne objave, kao što su dezinformacije i teroristički sadržaji. Takođe pomaže mnogim malim platformama i aplikacijama širom zemlje da se održe tokom pandemije”.

Tramp i drugi konzervativci su nekoliko puta optuživali Fejsbuk i Tviter da sakrivaju konzervativne sadržaje. Takođe, tokom predizborne kampanje i perioda nakon izbora, Tviter je mnoge objave Donalda Trampa o izbornoj prevari sakrio ili obeležio kao dezinformacije.

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen YouTube / C-SPAN

Advertisement